nlc.hu
Aktuális
A gondolat teremtõ ereje

A gondolat teremtõ ereje

Naponta ezernyi gondolat kavarog bennünk, ám hogy melyik valósul meg, az nem véletlen. Az ezotéria szerint, minél erõsebb érzelmek kötnek egyhez, annál nagyobb az esélye, hogy az valósággá váljon.

Katalin hosszú évek óta élt olyan házasságban, amelyben egyetlen keresőként tartotta el férjét és három fiát. Az idők folyamán a lelki terhek miatt húsz kiló túlsúlyt is fölszedett, amelytől nem tudott szabadulni. Reménytelen helyzetéből egyetlen kiutat látott: ha a férje másik nőbe szeretne bele, és őt elhagyná. Egy éven keresztül táplálta ezt a vágyat, amikor hirtelen kiderült, a férje szerelmes. Hét hónap múlva kimondták a válást, ahová Katalin megkönnyebbülve, a súlyfeleslegtől is felszabadulva ment el. A gondolat így befolyásolta a valóságot, az asszony és az egész család sorsát.

Gondolatnyílvesszők

– Gondolatainknak sokkal nagyobb hatása van a hétköznapi életünkre, mint azt hisszük – mondja Szabó Judit, ezoterikus szakember. – A gondolatokat úgy képzeljük el, mint a láthatatlan nyílvesszőket, amelyeket kilövünk a körülöttünk lévő világba. Azok a nyilak, amelyeket nagy odafigyeléssel lőnek ki, rendszerint célba találnak. Vagyis abból a sok gondolatból, amely megfordul napközben a fejünkben, csak azok valósulnak meg, amelyek többször az eszünkbe jutnak, amelyeket képesek vagyunk képszerűen is magunk előtt látni, és újra és újra érzelmi energiákkal táplálunk. Ugyanis minél erősebb érzelmek társulnak a gondolathoz, annál nagyobb az esélye a testet öltésének.







Nagyiday Adrienne és Szabari János
Mint a bumeráng…

Szabari János, a Magyar Teozófiai Társulat tagja szerint a gondolataink ugyan sokfélék, de leggyakrabban önmagunkra irányulnak. Ezek a gondolatok lehetnek pozitívak és negatívak. A pozitívak a legnehezebb helyzetből is segítenek kikapaszkodni, míg a negatív gondolatokat általában a félelem szüli. Példa erre Margit esete, aki a nyári iskolai szünidőben egy balatoni presszóban mérte a fagyit, miközben attól rettegett, hogy egyszer helyettesítenie kell a pincért, és megrakott tálcával kell egyensúlyoznia, amelyet majd elejt. A gondolata hamar testet öltött, mert még csak egy hete húzogatta a fagyiautomata karját, amikor az egyik pincér helyett ki kellett vinnie a jeges teával, kapucsínóval, fagyikehellyel megrakott tálcát. Ami éppúgy billent meg a kezében, és landolt egy német vendég ölében, ahogy ezt gondolatban már többször látta.

– A gondolatok másik fajtája konkrét személyre vagy személyekre irányul – folytatja Szabari János, teozófus. – A gondolat, amikor megszületik, elhagy bennünket, kilép a testünktől, és egyenesen odamegy ahhoz, akinek küldjük. De csak abban az esetben érhetünk el vele hatást, csak akkor fogadják a gondolatunkat, ha egyforma a rezgésünk. Ha nem, akkor a gondolat lepattan a „címzettről”, és a térben lebeg. Amennyiben a gondolatot nagy energiák kísérik, akkor rendszerint megtalálja azt az embert, akinek hasonló a rezgése a miénkhez. Ekkor a gondolat szinte rátapad, és hirtelen az jut a vadidegen személynek az eszébe, amit mi kitaláltunk.

Ha gondolatunk iránt kevés érzelmet táplálunk, akkor ez egy ideig lebeg a térben, s mivel nem talál hasonló rezgésű embert, elveszíti az energiáját, és megsemmisül. Gyakran azonban a gondolat visszatér hozzánk, aminek az az oka, hogy a saját rezgésünket tartalmazza – hiszen belőlünk indult ki –, és mivel nem talál fogadóra, ránk tapad. Ezt hívják bumerángeffektusnak, vagy a népnyelvben azt is mondják, az átok visszaszáll küldője fejére.

A pletyka bűn!

Nagyiday Adrienne teozófus szerint az egyik legnagyobb spirituális bűn a pletykaterjesztés. Ugyanis, ha valaki rosszat gondol a másik emberről, akiben éppen abból a negatív tulajdonságból, amelyet terjeszt róla, csak kevéske is megtalálható, akkor a bűnt előbb-utóbb el fogja követni. Például, akiben hajlam van a csalásra, és éppen ezt kezdik el alaptalanul terjeszteni róla, akkor, ha elég erős a negatív gondolat, ezt a tulajdonságot elő fogja hívni, és az illető elköveti a csalást. Spirituálisan a főbűnös pedig az lesz, aki a pletykát elindította, illetve a terjesztésével hozzájárult a megvalósuláshoz, amiért akár a jelenben, akár a következő életben megkapja a büntetését. (Mindez fordítva is igaz, ha csupa jót mondunk valakiről, és még csak csírájában van meg benne, akkor az a mi erősítésünk hatására kezd majd kibontakozni.)

A teljes cikk a 11. heti, március 14-én megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top