nlc.hu
Aktuális
Vincze Kinga

Vincze Kinga

Hosszú évek óta beszélget – többek között – a szerelemrõl a Danubius Fórum címû éjszakai rádiós mûsorban.





A hét témája a Nők Lapjában:
10 kérdés a szerelemről


Szerelem. Ezer szín, ezerféle öröm, de bánat is, ezerszám. Ezer kérdés, ezer út, megközelítés. Szeretni egyszer, többször, szünet nélkül? Csupán a szépeké a boldogság? Érzések dalban, érzések versben. Szenvedés szül csak szép szavakat? Szexszel teljes a szerelem? Korkülönbség – van különbség? Szakkönyvekkel az ágyba? Sok lehetőség – sok szerelem? Mi most csak néhány kérdésre kértünk választ, néhány szerelemtudortól, vagy olyanoktól, akiket szerelemtudornak vélünk. Okosabbak lettünk? Kicsit. Talán.

További írások:

• Kern András »
• Michelle Wild – Vad Kati »
• Dobrády Ákos »

– Mesterré válik, aki ennyit beszél a szerelemről?

– Ha most ismerkednék a szerelemmel, akkor bizony profitálnék abból a rengeteg történetből, amit az elmúlt években megosztottak velem a hallgatóim. Mivel azonban nem mindig voltam rádiós, én is végigjártam a klasszikus utat – örömmel, bánattal, csalódással, újrakezdéssel.

– Mit tanácsolna a fiatal önmagának?

– Hogy ne féljen a szerelmet ellenző szülőktől, az anyagi gondoktól, az esetleges betegségektől. Ugyan a külső körülmények sokszor megnehezítik a kapcsolatokat, de éppen az kovácsol össze két embert, hogy ha a nehéz időkben is össze tudnak kapaszkodni.

– Jól szeretnek manapság az emberek?

– Sajnos, sokszor nem figyelünk eléggé egymásra. Teljesen mindegy, hogy tiniszerelemről, huszonéves lángolásáról vagy felnőtt társkereséséről beszélünk,



minden bajnak ez a gyökere. Beszél hozzánk a társunk, mi pedig nem vesszük észre, hogy mi húzódik meg a szavai mögött.

– Ön figyel a férjére?

– Jó lenne egyértelmű igennel válaszolni, de néha magamon is észreveszem, hogy nem eléggé. Legtöbbször pont akkor, amikor egy betelefonáló történetében az én életem is visszaköszön. Ilyenkor elszomorodom kicsit, de erőt veszek magamon, és megpróbálok még jobban odafigyelni a társamra.

A témáról bővebben a Nők Lapja április 5-én megjelenő 14-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top