nlc.hu
Aktuális
„Azóta szebb, õszintébb!”

„Azóta szebb, õszintébb!”

Ki gondolná, hogy egy házassági szerzõdés felérhet egy kapcsolatterápiával? Pedig a hat éve Magyarországon élõ üzletember – Gérard Kollar – „esete” ezt bizonyítja.





A hét témája a Nők Lapjában:
Szerződéses szerelem?

Mármint házassági szerződést… Ugye, tudják, kedves Olvasók, miről beszélünk? Nevezetesen arról, hogy esküvő vagy tartósnak remélt összebútorozás előtt (az is megesik, hogy az együttélés későbbi fázisában) a pár szerződésben rögzíti a vagyoni viszonyait, és azt, hogy a közösen szerzett javak hogyan oszlanak majd meg kettejük között. Prózai? Nagyon. Idegen a szerelemtől? Igen. Hasznos? No, ezt próbáljuk most körüljárni.

További írások:
• Élet szülte tanmese… »
• Áldozati apport? »
• Hollywoodban szerződnek a csillagok »

Az összeállítást készítették:
 V. Kulcsár Ildikó, Dobray Sarolta és Szigeti Hajni  

Ő több házasságot vészelt már át, és a válások vége mindig az lett, hogy semmije sem maradt.
– Talán kezdek öregedni – mosolyog –, de most már úgy érzem, nem ártana, ha maradna valamim…
De nem ezért fordultak ügyvédhez a magyar feleségével.
– Négy éve esküdtünk, minden szép volt a gyerekünk születéséig. De akkor jött egy „hullám”… Szülés utáni depresszió a feleségemnél, én pedig csak hajtottam, dolgoztam, pénzt kerestem, alig láttuk egymást. Még a válás gondolata is felmerült! – meséli őszintén. – Aztán szépen leültünk, mindent átbeszéltünk, és eldöntöttük: aláírunk egy házassági szerződést. Több oka volt ennek. Egyrészt tudtuk: a szerződés lehetővé teszi, hogy gyorsan – viták és gyűlölködés nélkül – elköszönjünk egymástól. (Sokan elfelejtik: szépen is lehet válni…!) Másrészt felismertük: csak úgy „működhet” ez a kapcsolat, ha kizárólag a szerelmünk-szeretetünk miatt maradunk együtt. Ha nincs szerepe a pénznek, a „közös vagyonnak”!

Gerard realista. Azt is kifejti, hogy mindketten tisztában vannak azzal, hogy akár ő, akár a felesége beleszerethet másba (is).




– Ezt kevesen merik kimondani – magyarázza –, pedig ez az őszinteség számunkra épp azt a tudatot erősíti, hogy minden egyes napunk bizonyíték: anyagi érdek nélkül választottuk egymást. A döntésünk szabad, objektív kényszertől mentes! Igenis, naponta ki kell érdemelnünk a párunk szeretetét! Nem szabad elengednünk magunkat, azt gondolva: „úgyis marad”, ez az érdeke… Szeretném, ha értenéd, hogy mi e házassági szerződéssel kiiktattuk az érdekeket, csak a szerelem számít! Sokkal jobb, erősebb, őszintébb a kapcsolatunk, mint előtte. Ajánlom mindenkinek!

A témáról bővebben a Nők Lapja május 10-én megjelenő 19-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top