nlc.hu
Aktuális
Csúcsformában, ha kitör a nyár

Csúcsformában, ha kitör a nyár

Itt az ideje, hogy felkészüljünk a nyárra. Hogy csúcsformába hozzuk magunkat, feszessé tegyük bõrünket, formáljuk alakunkat, felszámoljuk a tisztátalanságokat, a szépséghibákat, hogy felvehessük a lenge, szexis ruhákat is.

A bőr frissítése

A bőr feszesítésének és frissítésének első lépése a radírozás. A téli bőrszárazság nyomait nemcsak azért kell felszámolnunk, mert a bőrünk szürkés, fénytelen, hanem azért, mert a ráncok is feltűnőbbek, és a krémek is nehezebben szívódnak fel.





Napi bőrápolási rutin: Csak egyetlen percre van szükségünk naponta a tisztálkodás közben, hatására javul a test tónusa és a bőr tisztasága, fénye. Masszázskefével dörzsöljük át a bőrt, az alsó lábszárakon kezdjük, és így haladjunk felfelé, a szív irányába!

Hatása: Felgyorsítjuk a kötőszövetek salaktalanítását, fokozzuk a bőr vérrel való ellátottságát, ezzel növeljük a kozmetikumok hatását. A bőrradírt soha ne használjuk száraz bőrön!

Narancsbőrkúra

A test formába hozásának következő lépése a narancsbőrkúra megkezdése, hiszen a paplan hatásúvá vált bőr simításához sok türelemre és fegyelemre van szükség. Azon keveseknek, akiknek még nincs narancsbőrük, szintén javasolt az anticellulit kozmetikumok használata, mert ezzel minimálisra csökkenthetik a kialakulás valószínűségét.

A narancsbőr elleni kozmetikumok lényege:

• Kúraszerűen kell őket használnunk! Kihagyás nélkül, mindennap masszírozzuk a bőrbe a készítményt, lehetőleg tisztálkodás után! Ugyanis fürdés közben a melegvíz hatására puhább lesz a bőr, kitágulnak a pórusok, és a készítmény jobban felszívódik.





• A legmodernebb narancsbőr elleni kozmetikumok mellett nincs szükség testápoló krém vagy tej használatára, hiszen ezek a készítmények egyszerre méregtelenítik a kötőszövetet, feszesítik, nedvességgel és tápanyagokkal látják el a bőrt.

• Az anticellulit krémet, zselét vagy habot az egész testfelületen használhatjuk – kivéve az arcon! –, mert a karon megereszkedett vagy a hason hullámossá váló bőrt éppen úgy feszesíti, mint a popó vagy a comb egyenetlenségeit.

Folyadékfogyasztást!

A bőrgyógyászok és a kozmetikusok tipikus mondata, az igyunk naponta két-két és fél liter folyadékot, már unalmas. De sajnos, a kozmetikai kutatási eredmények azt bizonyítják, hogy még mindig túlnyomórészt akkor iszunk, ha szomjasak vagyunk. Pedig a víz a legfontosabb belső hidratálónk, és a narancsbőr elleni kúra sem lehet nélküle eredményes. Hiába oldjuk fel a lerakódott méreganyagokat, a szervezetből csak a folyadékkal tudnak távozni. Ha unjuk a vizet, igyunk zöld teát.





A belső barnító

A barna bőrön kevésbé feltűnőek a szépséghibák, optikailag karcsúbbnak látszik test, és tulajdonosa szexisebbnek érzi magát. Hófehér bőrünket fel kell készítenünk a napozásra, amelynek az első lépése az önbarnítás. A bőrünk a táplálék-kiegészítő szedésétől nem lesz bronzbarna, csupán a bőrtípusnak megfelelő, enyhébb barna hatást vált ki. Viszont a bőr a napozás során gyorsabban barnul, és jobban megtartja színét. A C-vitaminnak köszönhetően több kollagén termelődik, a bőr felkészültebb lesz az öregítő napsugarakkal szemben.

A teljes cikk a 19. heti, május 10-én megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top