Aktuális

Csúcsformában, mire jön a nyár

Szépségkúránk idején kezdjünk bele profi testkezelésbe, amivel tovább karcsúsíthatjuk derekunkat, feszesebbé varázsolhatjuk combunkat! Az arcunkat pedig hétköznap is védelmezzük a nap káros sugaraitól.





A hát, a kar és a láb formálása

Ellenkező kar és a láb egyszerre történő nyújtása a hátat, a derekat, a kart és a lábat is formálja. A lényeg, hogy a fejünk és a popónk végig a talajon maradjon. A nyújtott láb és a kar elemelkedik a talajtól, apró mozdulatokkal ellenkező irányba nyúlunk, és nyújtunk vele. Ismétlésszám: 5×10

A has, a derék és a láb edzése

Az oldalunkra fekszünk, a talajon lévő karunkra támaszkodunk, lábaink nyújtottak. Bal kezünket a csípőnkre tesszük, és a felül lévő lábat a fenék magasságáig emelgetjük csak fel. Ismétlésszáma: 5×10

Szuper lábak, feszes hát, formás popó

A talajra fekszünk, jobb kezünk a testünk mellett, bal lábunk a talajon pihen. Bal kezünk a fülünk mellett előrenyújtott, jobb lábunkat pedig nyújtva emelgetjük a magasba. Ismétlésszám: 5×7

Profi testkezelések

Vákuumzsák-kezelés: zselés állagú feszesítő-karcsúsító krémmel kenik be a testet, amelyet aztán a bőr mélyebb rétegibe ultrahangoznak. Ezután steril, egyszer használatos vákuumzsákba bújtatnak, amelyet negatív és pozitív atmoszférikus masszázsban részesítenek.





 Csúszóhullámmasszázs: masszírozó mandzsetták kerülnek a testre, a keletkező légkamrákban ritmikusan változik a nyomás. Az elraktározódott méreganyagok fellazulnak, és – ha tartjuk magunkat az előző részben ismertetett folyadékfogyasztáshoz – a nyirokutakon keresztül távoznak.

Hipoxitréner: a tojás alakú bicikliben a test alsó fele légüres kamrában van. Tekerés közben a vákuumterápia hatására javul a szövetek vérellátása, anyagcseréje, és a legmakacsabb narancsbőr is felszámolható.

Testtekercselés: rendkívül népszerű a narancsbőr felszámolásában, valamint a fogyókúra idején. Attól függően, hogy mennyi a súlyfelesleg, vagy mennyire „mozdíthatatlan” a narancsbőr, fahéjas vagy fahéjas-algás krémmel vastagon bekrémeznek. A testtekercselést az egész testfelületen alkalmazzák.

Mezoterápia: speciális adagolópisztollyal juttatják a hatóanyagot a bőr különböző rétegeibe.

Fogyási csíkok ellenszere





A karcsúsító program idején fordítsunk nagyobb figyelmet a kötőszövet erősítésére, mert a testsúly változása miatt fogyási-hízási csíkok hagyhatnak nyomot a bőrünkön. Ahogy veszítünk a súlyunkból, úgy nyúlhat meg a bőrünk, és először kékesvörös színű csíkok jelennek meg, amelyek teljesen nem múlnak el, hanem hajszálvékonnyá és gyöngyházfehérré válnak. Ennek az oka, hogy a bőrön a hegszerű elváltozások mentén a rugalmas rostok feltöredeznek, és képtelenek lesznek önmaguktól regenerálódni. Meg kell előznünk a kialakulásukat, mégpedig olyan készítmények használatával, amelyeket a striák (terhességi csíkok) kezelésére ajánlanak.

Ajánlott: A striák elleni kozmetikumok közül léteznekolyan ampullák, amelyek gyors eredményt produkálnak, mert magas koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagokat. A mindennapi ápolásra rendszerint krémzselé állagú készítmények kaphatók, melyek előnye, hogy gyorsan felszívódnak. A termékek rendszerint a bőr rugalmasságát, vérkeringését javító tengeri moszatot tartalmaznak.

A teljes cikk a 21. heti, május 24-én megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top