Aktuális

Ringen kívül jobban fáj a pofon

Erdei Zsolt, mindenki Madárkája, a ringben kemény és verhetetlen ellenfél. Ringen kívül viszont szerény, közvetlen, barátságos.






A hét témája a Nők Lapjában:
Hűtlenség, torkosság, füllentés
avagy: Mindennapi vétkeim vagy főbenjáró bűneim?


Mit jelent a huszonegyedik században bűnösnek lenni? Erre a kérdésre keresi a választ az a hét kortárs magyar író is, akiknek hamarosan megjelenik novellagyűjteménye a hét főbűnről. Mi is utánajártunk a témának. Hírességek és civilek beszélnek modern vétkeikről.

További írások:
• Mástól van a fiunk »
• Kit sajnálhat az ügyész? »
• Bodrogi Gyulával nem lehet összeveszni »

Az összeállítást készítették: Vadas Zsuzsa, Horváth Beáta

A lapban részleteket olvashatsz a Főbűnösök című, hamarosan megjelenő kötetből. 

– Soha nem kapott kedvet ahhoz, hogy jól behúzzon valakinek, aki erre nagyon rászolgált?

– Kedvem talán lett volna hozzá, de nekem a bunyózás sport, nem pedig büntető eszköz. Utoljára gyerekkoromban verekedtem. Volt, amikor győztem, volt, amikor alulmaradtam, bár nem ez volt jellemző.

– Kikapni azért nem szeret?

– Ki szeret? Szerencsére régen kellett szembesülnöm azzal, hogy vesztettem. Amatőr bokszolóként erre is volt példa, és őszintén bevallom, nem esett jól. Ugyanakkor tanultam belőle. Aki mindig nyer, elveszti az önkontrollját. Fejébe száll a dicsőség, és nem veszi észre a hibáit. Meg kell tanulni elviselni a vereséget éppúgy, mint a győzelmet.

– Az övön aluli ütéseket hogyan viseli el?

– Nehezen. Ilyenkor bizony én is szívesen odasóznék, ahol a legjobban fáj az ellenfélnek, de észnél kell lenni. Magamnak ártanék, ha elveszíteném a fejemet. Egy ökölvívó világbajnok soha nem süllyedhet olyan mélyre, hogy övön alul vegyen elégtételt, a rajta esett övön aluli sérelemért. Próbálja meg kivédeni taktikázással, vagy szabályosan bevitt és kivédhetetlen horoggal. Őszintén szólva, a ringen kívül kapott övön aluli ütések néha jobban fájnak, mint az igazi pofonok.





– Mivel tudják megbántani?

– Az igazságtalansággal. Ezt nehezen tudom lenyelni, de nem vagyok bosszúálló.

– Pedig azt szokták mondani, hogy a kölcsön kenyér visszajár.

– Szerintem, éppen a gyengeség jele, ha elégtételt akarunk venni minden vélt vagy valós sérelemért. Miért kellene ringen kívül is állandóan bizonyítanom, hogy milyen kemény fiú vagyok? Elég, ha tudom, hogy a ringben nincs nálam jobb bunyós.

A témáról bővebben a Nők Lapja június 14-én megjelenő 24-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top