Aktuális

Ha nem a férfi választ, rosszul járunk

– A férfiakban – mondja Jávorkai Judit – úgy harminc-harmincöt évesen kezd körvonalazódni, hogy megállapodnának, megértek egy házasságra, és mélyen átgondolva már ki tudják választani „A” feleséget.





A hét témája a Nők Lapjában:
Legyél a feleségem!

avagy: Hogy választ a férfi?


Állítólag öt perc után tudják. Ennyi idő elegendő nekik – mármint a férfiaknak – ahhoz, hogy magukban megállapítsák, a velük szemben álló nő feleségnek való-e. Netán szeretőnek. Esetleg egyiknek sem. De hogy csinálják? Mi játszódik le az agyukban ilyenkor? Mi alapján választanak társat – egy életre?

További írások:
• Klasszikus nő kell! »
• Ha tudod, ki vagy, akkor válassz! »
• Ha nem a férfi választ, rosszul járunk »
• Felnőtt, önálló döntés: ez az igazi »

Az összeállítást készítette:
V. Kulcsár Ildikó


– Ha ők választhatnak – külső presszió, női erőszakosság nélkül –, egy életre választanak, és valóban óvni, védeni, tisztelni akarják azt a nőt. Lehet, hogy megnéznek minden szembejövő csajt, lehet, hogy flörtölgetnek is, hiszen férfiból vannak, de a feleség és a család lesz számukra a legfontosabb. Mivel manapság nagyon sok férfi elvált szülők gyermeke, emiatt rengeteg félelem van bennük, még nagyobb a teher rajtuk, hogy ők – ellentétben a szüleikkel – jól válasszanak azért, hogy sem nekik, sem a gyerekeiknek ne kellejen átélniük a válás fájdalmát. Lehet, hogy furcsán hangzik, de a férfias férfiak sokkal mélyebb érzelmi életet élnek, mint a nők!


És az „éretlen” férfiak? Ők sokszor a nők manipulációjának esnek áldozatul – bedőlnek a „ha nem veszel el…” kezdetű mondatoknak. Mások, ha feleségről beszélnek, egy dísztárgyat látnak maguk mellett, egy trófeát, akit magukhoz láncoltak (vagy fordítva?), és ezért bármikor magukévá tehetnek. Aki mellett a feleség csak látványelem, annak a saját férfiasságával van baja, a saját hiányosságait akarja takargatni vele. Akárcsak az, akinek az anyjával való kapcsolata miatt kielégítetlen érzelmei vannak, és ezért vagy olyan nőt keres, akin bosszút állhat, vagy ugyanolyan házisárkányt, mint az anyja volt, mert csak egy ilyen viszonyban érzi magát biztonságban.

A témáról bővebbet a Nők Lapja június 21-én megjelenő 25-ös számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top