Aktuális

Ha tudod ki vagy, akkor válassz!

– Ahhoz, hogy egy férfi (vagy egy nõ) párt tudjon választani, szerintem nagyon fontos, hogy elõször megismerje saját magát – mondja a huszonhét éves Torma Viktor, gyártásvezetõ.





A hét témája a Nők Lapjában:
Legyél a feleségem!

avagy: Hogy választ a férfi?


Állítólag öt perc után tudják. Ennyi idő elegendő nekik – mármint a férfiaknak – ahhoz, hogy magukban megállapítsák, a velük szemben álló nő feleségnek való-e. Netán szeretőnek. Esetleg egyiknek sem. De hogy csinálják? Mi játszódik le az agyukban ilyenkor? Mi alapján választanak társat – egy életre?

További írások:
• Klasszikus nő kell! »
• Ha tudod, ki vagy, akkor válassz! »
• Ha nem a férfi választ, rosszul járunk »
• Felnőtt, önálló döntés: ez az igazi »

Az összeállítást készítette:
V. Kulcsár Ildikó


– Ki kell alakulnia a saját éntudatunknak, tisztában kell lennünk a jó tulajdonságainkkal, a gyengéinkkel, a céljainkkal ahhoz, hogy olyan társat választhassunk, aki mindezt elfogadja, esetleg „kikezeli”, és akinek az egyéniségét (annak pozitívumaival és negatívumaival) mi is tolerálni tudjuk. Ehhez pedig úgy látom, hogy élnie kell az embernek – nem szabadosan, inkább tudatosan törekedve arra, hogy akivel együtt van, azt megismerje, és általa önmagáról is megtudjon valami újat.


Én úgy érzem, mások által értem azzá, aki vagyok, és ezt nagyban köszönhetem a barátnőimnek. Hiszen egy kapcsolat akkor jó, ha egymást építjük, és nem akkor, ha csak a langyos vizet kavargatjuk. Abszolút nem gondolom elavultnak a házasság intézményét – szerintem ez egy természetes lépés, belső szükséglet akkor, ha megtalálod azt a személyt, akivel el tudod képzelni az életedet. Számomra a házasság a családalapítás egyik sarkalatos pontja, és egyfajta példamutatás a leendő gyerekeim felé is.






Nincsenek a fejemben olyan fix tulajdonságok, amelyeket mindenképp hordoznia kell a nőnek, akit majd egyszer elveszek, mert tudom, hogy egyrészt a szeretet sok prekoncepciót semmissé tesz. Másrészt, mert minden kapcsolatban vannak problémák, különbözőségek, amelyeket át kell hidalni. Viszont azt már megtanultam, hogy nem kell éjjel-nappal harcolnunk az igazunkért, tudni kell engedni is, mert ahogy te adsz, úgy kapsz is vissza. Például nem érdekes, ha a leendő feleségem nem tud főzni, mivel én tudok, és szívesen megtanítom. De azért legyen benne vágy arra, hogy – akár egy vacsora elkészítése által is – otthont teremtsen. Most, hogy már nagyjából tudom, ki vagyok, és merrefele tart az életem, sokkal céltudatosabban választok társat – ezt igazolja a jelenlegi kapcsolatom is.


A témáról bővebben a Nők Lapja június 21-én megjelenő 25-ös számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top