Aktuális

Egymás hû rajongói

Salma Hayek és Penélope Cruz barátsága legendás. A Las Bandidas címû westernben a „csajok” bankrabló barátnõket alakítanak. Az Évszakok és a filmet forgalmazó SPI felkérésére Penélope készített interjút kolléganõjével.





A két színésznő úgy barátkozott össze, hogy a Sonka, sonka című spanyol film premierje után Hayek lépten-nyomon hangoztatta: szeretne megismerkedni Cruzzal. Amikor Cruz először Los Angeles-ben járt, meghívatta magát egy kávéra. Azóta elválaszthatatlanok. Többször együtt nyaraltak, még egy repülőgépbalesetet is együtt éltek túl.
Penélope: Az idén kevesebb időt tölthettünk együtt a Cannes-i filmfesztiválon, hiszen te most zsűritag voltál. Milyen érzés volt a bírálók oldalán ülni?
Salma: Végre nem kompromittálhattál! Emlékszel, hogy tavaly a fenekemnél fogva toltál be az ajtón? Másnap minden pletykalap arról szólt, hogy járunk. Egyébként meg hihetetlen volt! Mindig is vágytam rá, hogy találkozzam Emir Kusturicával, és ő lett a zsűri elnöke.
Penélope: Igaz, hogy mogorva fazon?
Salma: Akivel én megismerkedtem, az imádnivaló fickó. Nagy szerencsémre a szárnyai alá vett, és rengeteget tanultam tőle a rendezés csínjáról-bínjáról. Akárhány filmet láttunk, mindig kikérdezett róluk, mintha tesztelne. Utoljára a gimiben éreztem ilyet. Remélem, egyszer pont neked mutathatom meg, amit tanultam.
Penélope: Jó lenne! Tényleg, a te múltaddal hogyan tudtad megállni, hogy a Banditák forgatásán ne szólj bele a rendezésbe? (2003-ban Hayek rendezte a Maldonado csoda című tévéfilmet, 2002-ben pedig a Frida Kahlo életét feldolgozó mozisiker producere volt – A szerk.)
Salma: Nem az volt most a dolgom. Azt csináltam, amit mondtak, és jól éreztem magam a társaságodban. Tetszett, hogy hamar megtaláltuk a közös hangot a munkában is, bár eleinte kicsit féltettem a barátságunkat. Tartottam attól, hogy egymás idegeire fogunk menni. Éppen az ellenkezője történt. Olyan fárasztó volt a sok akció és a rengeteg öltözés, hogy ki sem bírtam volna, ha két jelenet között nem rogyhatok le nálad a lakókocsiban Szex és New York-ot nézni.
Penélope: Mit gondoltál első olvasatra a Las Bandidas forgatókönyvéről?
Salma: Először megdöbbentem, hogy kész van. Te feldobtad az alapötletet Lucnek, aki néhány hónap múlva szállította a rendkívül szórakoztató forgatókönyvet. Hollywoodban ahhoz szokik az ember, hogy képesek évekig csámcsogni egy filmtémán.
Penélope: Már játszottál a Desperadóban és a Vadiúj vadnyugatban: mi az, ami ennyire vonz a westernekhez?
Salma: Hé, te találtad ki az egészet! Szeretem a westerneket, de nem vagyok elvetemült rajongó. Inkább csak a sors hozta így, hogy ennyit forgattam. Mondtam volna nemet?

A teljes interjút a Nők Lapja Évszakok július-augusztusi számában olvashatja el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top