Aktuális

Az elsõ férfi, az apa

- Az apa, mint az elsõ férfi az életünkben, általában hatással van késõbbi választásainkra. Ez a ti párkapcsolataitokban is megfigyelhetõ?





A hét témája a Nők Lapjában:
Férfitípusok – mit gondolunk rólatok? 

Itt van még a „mama kedvence”, az üzletember, a szerető, a „foglalt, de azért vadászik”, a rossz- és a jófiú, vagy az „örök ex”. Tudjuk, nem szép dolog általánosítani, de azért fogadjuk el, férfitípusok igenis léteznek. Négy korosztály hölgyeivel, a huszonéves Kaiser Zsuzsival, a harmincas Pesuth Ritával, a negyvenes Nyertes Zsuzsával és az ötvenes Trencsér Máriával beszéltük ki őket – hol másutt, mint egy szépségszalonban. 

További írások:
• Az ellenállhatatlan »
• Akit megérdemelsz? »
• És a szex? »

Az összeállítást készítette:
Szigeti Hajni, Horváth Beáta, R. Kövér Balázs   
Zsuzsi: Apukám határozott ember volt, mindenki élvezte a társaságát, állandóan sztorizgatott, itták az emberek a szavait. Klasszikus apa-lány kapcsolat volt a miénk, állandóan a nyakán lógtam. Gyakran táncoltunk itthon ketten – a Beatles volt a kedvenc zenekara. Mióta tavaly elvesztettem, egyre inkább érzem, mennyire befolyásolja a választásaimat. A humorát, a morgós maciságát keresem főleg a kapcsolataimban.
Rita: Biztos vagyok benne, hogy igen, hiszen nagyon jó és szoros a kapcsolatom az apukámmal, de nem pont olyat keresek, mint ő, és nem is pont az ellenkezőjét.
Zsuzsa: Nemrég – kineziológus segítségével – döbbentem rá, hogy igen. Én imádok szeretni, és meghalok, ha nem szeretnek – ennek a gyökere elképzelhető, hogy a gyerekkoromban rejtőzik. Apukám nagyon-nagyon szeretett, de valahogy nem tudta igazán kimutatni, és ez nekem, visszagondolva, rendkívül hiányzott. Talán ezért tudok ennyire égni és időnként elégni, mert azt az elmulasztott érzést hajszolom.
Marika: Imádtam apukámat, és neki is én voltam a kedvence a négy gyerek közül. Jobb volt vele a kapcsolatom, mint édesanyámmal, mindent meg tudtunk beszélni. Kedves, figyelmes, segítőkész ember volt, állandóan viccelődött. Segített a házimunkában is, együtt jártunk bevásárolni, szeretett főzni, a bablevese volt a legfinomabb. Mindig olyan férfit kerestem, mint ő, de csak most találtam meg.

Melyik az a férfitípus, amelyiknek nem tudtok, tudtatok ellenállni, de megégettétek magatokat vele?







Kaiser Zsuzsa
Zsuzsi:
Ezek általában teljesen különböző karakterek, csak egy a közös bennük, hogy foglaltak. Az egyik még a gyűrűjét is levette, és mire világossá vált előttem, hogy nős, már fülig belezúgtam.
Rita: Hiszek az asztrológiában: én Skorpió vagyok, akit az Oroszlán férfiak borzasztóan vonzanak. Mindkét jegy nagyon temperamentumos, vezető típus, ezért az Oroszlánokkal, bármennyire is vonzóak számomra, nem tudok párkapcsolatot fenntartani, ez már többször bebizonyosodott. Inkább csak barátok maradunk.
Zsuzsa: Akivel megégettem magam, az tökéletes ellentéte volt az én típusomnak: nem tetszett mint férfi, mégis levett a lábamról. Csak addig kellettem neki, ameddig „királynő” voltam. Viszont, ha én szeretek, a csillagokat is lehozom az égről, lemegyek „cselédlányba”, így amikor már nem voltam elérhetetlen számára, elmúlt a nagy érzés. 
Marika: Férjem halála után sokan szerettek volna megismerkedni velem, de sajnos, valahogy mindig a nős férfiak. Ők rögtön ágyba akartak vinni, de képtelenek voltak otthagyni a kényelmes, megszokott otthont. Nem szeretek osztozni, ám egy ideig mégis belementem ilyen kapcsolatokba, mert nagyon rossz egyedül.





A húszas: Kaiser Zsuzsanna
Zsuzsi belevaló, cserfes, igazi huszonéves pesti lány. Bár informatikusként végzett, három éve egy bank ügyfélszolgálatán dolgozik. Közvetlensége miatt sok ügyfeléből mára kedves ismerős lett, de a magánéletében sincs hiány barátokban. Szabadidejében velük jár szórakozni, tánciskolába, legújabb szenvedélye a színház, ahová édesanyjával hetente vált jegyet. Bár eddig nem volt olyan kapcsolata, amelyben tartós nyugalmat és boldogságot talált volna, kitartóan reméli, hogy számára is létezik az ideális férfi. 


A témáról bővebben a Nők Lapja július 19-én megjelenő 29-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top