Aktuális

Ismét a homoktövisrõl

Hat évvel ezelõtt bemutattam egy kutató tudóst, a Törökbálinton dolgozó dr. Guoth János természet-gyógyászt. Homoktövis-készítményei gyógyítanak bizonyos allergiás betegségeket.





Kutatásai nyomán most megint rátalált valamire. Különféle autoimmun betegségekben, ízületi bántalmakban, ér- és májbetegségben szenvedőknek érdemes tudni erről… Egy neurológust is felkerestünk, aki Gouth doktorhoz küldi betegeit…

Azt a régi írást így kezdtem: „Ha kedve tartja, hát átugorja a kerítést. Hetvenhét évesen…” Dr. Guoth János, évtizedek óta kísérletező természetgyógyász most nyolcvanhárom éves. Nem az az érdekes, hogy szellemi frissessége töretlen, hogy teniszversenyeket nyer – ha marad ideje teniszezni –, hanem az, hogy kutatásait folytatva, ismét olyan termékekkel jelentkezik, melyek segíthetnek betegeknek.
A sok közül két gyógyult betegét mutatom be. Valamint egy főorvos asszonyt, ő, miután meggyőződött Guoth doktor készítményeinek hatásáról, sok betegét küldi hozzá.


„Nem merem bevallani…”

Ötven körüli nő, sokízületi gyulladása több mint nyolc éve kínozza:
– A sokízületi gyulladásra hagyományosan kemény gyógyszert adnak, hiába fél a mellékhatásaitól az ember, be kell szednie, mert elviselhetetlen a fájdalom. A betegség hullámokban támad, a lábaim, a térdem, a könyök fájdalma elviselhetetlen ilyenkor, járókerettel jártam, kínlódva. Egy jobb állapotomban kocsival jöttem haza, amikor belobbant a csuklóm. Sírva kínlódtam végig az utolsó kilométereket. Nem tudom, a gyógyszer-e, vagy mi okozta a szem és az orr nyálkahártyájának kiszáradását. Iszonyú fájdalommal járt. A szemszárazság olyan fokra emelkedett, hogy nem tudtam elviselni, a műkönny se használt. Így kerültem el dr. Somlay Judit főorvos asszonyhoz, ő a vérből centrifugával kicsapatja a vérsavót, azt csepegteti vissza a szembe, ez néhány napra segít. Ő ajánlotta, keressem fel dr. Guoth Jánost.
Guoth doktor a járásomat vizsgálta, laborvizsgálatokat kért. Két hétig méregtelenítést, majd kemény diétát rendelt. Mellette táplálék-kiegészítőit, homoktövis-készítményeit fogyasztottam. Alig egy hónap után megszűntek az ízületi fájdalmaim. Nem is tértek vissza. Megmondta, mit ne egyek, mire vigyázzak. Öt hónap után visszatértem a normális étkezéshez, eszem egy homoktövis-készítményét, közben fokozatosan elhagytam a gyógyszereimet. A vérképem sosem volt ilyen jó. Újra járok, ennyit dolgozni sosem tudtam. Visszamentem a munkahelyemre, s bár vigyázok, nem terhelem túl az ízületeimet, teljes életet élek, s ezért végtelenül hálás vagyok…







„A maga papírját elcserélték!”

Mozgékony, fiatalos tempójú üzletasszony:
– Három évvel ezelőtt legyűrt egy majdnem végzetes betegség. Júliusban könnyű, nyári gyomorfertőzésre gyanakodott a gasztroenterológus. A labor a máj katasztrofális értékeit mutatta, azonnal kórházba utaltak. Az összes elképzelhető vizsgálat után három diagnózis is született: mind máj- és epekárosodásra utalt. A fájdalmaim nem szűntek, tizenhárom kilót fogytam, időközben endoszkópos úton az epevezetéket és az epehólyagot eltávolították, így derült ki, hogy az életfontosságú erek a májban veszélyesen szűkülnek. A vérsüllyedés magas maradt, a májkárosodásra vonatkozó értékek magasak maradtak. Állandó rosszullét, hányás kísérte az állapotomat. Ez volt szeptember-októberben. November végén a házunk előtt egy kidobott újságot fújt a szél, összeszedtem. Dr. Guoth János allergia-ellenes termékeiről írtak benne. A fiam miatt hívtam fel, hátha segít rajta. Segített. Elmondtam a magam állapotát is.
Beszéltetett, laborértékeket nézett. Aztán egy homoktövisteát adott, naponta kétszer ittam belőle. Karácsonyra egy érték javult, s határozottan jobb lett a közérzetem, a hányás elmúlt. Az ultrahang megállapította, a beszűkült erek közül kettő teljesen rendbejött, kettőnél a szűkület megállt. A teát napi egy pohárral ma is iszom, közérzetem, állapotom jó, újra dolgozom. Orvosom, a gasztroenterológia professzora hitetlenkedett: – Ez nem lehet…! A maga papírját elcserélték! – Amikor kiderült, hogy nem, azt mondta: – Nem értem… De igya csak a doktor teáját, én meg kérem a címét!


„Újra tudnak dolgozni”





Dr. Somlay Judit, a MÁV Kórház neurológus főorvosa több betegét küldte már Guoth Jánoshoz.
– Termékeinek hatásmechanizmusát még nem ismerem – mondja. – De látom, hogy a betegeim fölállnak a tolószékből, és újra tudnak dolgozni. Tudja, mi az, egy szatyrot fölemelni annak, aki hónapokig nem tudta a kezét mozgatni…? Nagyon súlyos állapotú gondozott betegeim vannak, akiknél a kezelés után komoly tünetek maradnak vissza: nyelészavar, légzési nehézségek, mozgáskorlátozottság. Ilyen állapotú embereknél következett hatalmas javulás Guoth doktor terápiája és homoktövis-készítményeinek fogyasztása után. Kiderült, más autoimmun betegségeket is sikerrel kezel Guoth János, a tüneteket visszaszorítja, s oly mértékig rehabilitálja a betegek élet- és fizikai erejét, hogy el tudják látni magukat, újra tudnak dolgozni, gyereket nevelni – ilyen súlyos betegségnél ez életfontosságú. A szakma szigorú szabályai szerint a megfelelő kezelést nekünk el kell végezni, de nem csukhatjuk be a szemünket a természetgyógyászati eredmények láttán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top