Aktuális

Mire KÉPes a mi Tamásunk!

Bereznay Tamás amikor elõször kértük, kicsit megdöbbent, de nem ellenkezett. Amikor maszkmesterünk szálanként kezdte felragasztani a szakállát, tekintetébe már aggodalom vegyült.

A hét témája a Nők Lapjában: Megtaláltuk Tiziano modelljét!

Ezrek zarándokoltak a Szépművészeti Múzeumba, hogy lássák a Szürke szemű férfi képmását. Kit ábrázolhat a festmény? A Nők Lapja megtalálta a titokzatosan ellenállhatatlan férfit…

További írások:
• Ki vagy te, szürke szemű? »
• Mi van a portré mögött? »

Az összeállítást készítette:  Fejős Éva és Szigeti Hajni

De amikor reneszánsz öltözékbe bújt, és egy gyönyörű, vörös hajú várhölgyet kapott, már olyan daliásan pengette a lantot, hogy egy trubadúr is megirigyelte volna. Ez nem egy KÉPtelen képregény, hanem sztárséfünk utazása a múltba.

Reneszánsz szerelem

A lovagi szerelem távolságtartása mellett már ott az új, a reneszánsz ember szenvedélyessége, szabadságvágya, amely természetesen az imádott nővel kapcsolatos érzéseire is vonatkozik. Akkoriban még az illemtankönyvek oldalakon át részletezték, egy lakomán miként kell felkérni egy hölgyet, de azt is, a lány hogyan ejtse el úgy a zsebkendőjét, hogy azt biztosan a kiválasztott férfi vegye fel. Ám a reneszánszban már az égi szerelem mellé „felsorakozik” a földi szerelem is, az érzésnek (és a szerelmesnek) teste lesz, fellobbanhat a vágy és égethet a fájdalom is.

A témáról bővebben a Nők Lapja július 26-án megjelenő 30-as számában olvashatsz!

Tippünk: Kattints a képre és nézd meg Tamás átalakításának történetét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top