nlc.hu
Aktuális
A mi kincsünk!

A mi kincsünk!

Tengerünk ugyan nincs, de azért víz-ügyben igenis van, mire büszkének lennünk: a Föld ásványvízkészletének hetven százaléka nálunk található, a Kárpát-medencében!






A hét témája a Nők Lapjában: 

Utánuk a vízöröm!
Nők vízközelben


Víz… Lehet inni, vizsgálni, szabályozni, védeni, úszni benne, utazni rajta, kutatni, keresni, szeretni vagy félni. (Víziszonyosak kíméljenek!) Nyáron hűsít, télen…, de az mindegy is! Most legfeljebb jégkocka formájában gondoljunk a hidegre! Vízi körképünkben olyan nők lesznek kalauzaink, akiknek életében a víz főszereplő.

Kapcsolódó cikkek:
• Ő az erősebb! »
• Újjászületés faltól falig »
 
• Patakparton » 

Az összeállítást készítették:
Hulej Emese, Szigeti Hajni, Dudics Emese és Horváth Beáta

– Kiváló minőségű vizek – szögezi le Ferencz Annamária, aki egyik ügyvezetője a Mohai 1374 Kft.-nek, amely birtokolja a kevés, még magyar kézben lévő ásványvízmárkák egyikét. Az ember azt gondolná, egy marketingszakember csak a terméket látja, és lehet, hogy az esetek nagy részében ez így is van, de Annamáriánál nem! Amikor a fiatal csapat, melynek ő is a tagja, átvette a mohai forrás vezetését, Annamária levéltárakat bújt, történelmi források után kutatott. És persze rászokott a finom, selymes ízű vízre, így ő a vizet nemcsak prédikálja, issza is lelkesen.

– Komoly szakértői háttér erősítette meg, hogy a mohai forrást nem véletlenül nevezték az emberek évszázadokon át Áldott-kútnak, kiváló összetételű, kalciumban és magnéziumban gazdag víz. Előbbi a csontrendszer, utóbbi az izomfejlődés miatt fontos. Már tudom, milyen nagy jelentősége van annak, hogy mit és mennyit iszom, figyelek is erre, és elbűvöl, hogy mennyi újat tanultam a vízről általában meg a mi vizünkről is. A neve kiegészült egy évszámmal – 1374 –, ekkor említették először a forrást a dokumentumok. A mohaiak is örültek nekünk, mindig büszkék voltak a kincsükre, és biztosan az is számított, hogy látták rajtunk: beleszerettünk!





Annamária szegedi lány, úszott, kajakozott, a férjével búvárvizsgát is tettek már, kétéves kisfiukkal, Marcival zömében a Balaton mellett töltik a napokat, onnan Moha is közelebb van. Jó hallgatni, ahogy büszkén sorolja, hogy a mohai víz egykor aranyérmes lett a brüsszeli világkiállításon, fogyasztotta a császári udvar is, vitték Egyiptomba, Konstantinápolyba. Most lépésről lépésre haladnak, üzletláncokkal tárgyalnak, egyszerre őriznek és újítanak.

A témáról bővebben a Nők Lapja augusztus 2-án megjelenő 31-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top