nlc.hu
Aktuális
Szerelem nélkül nincs szeretkezés?

Szerelem nélkül nincs szeretkezés?

Korábbi számunkban három fiatal kolléganõ faggatta az alábbi cikk szerzõit arról, hogy mit gondolnak a férfiak a nõkrõl, kapcsolatokról, szexrõl. Most fordult a kocka...

… és mi tehettük föl a bennük motoszkáló kérdéseket három gyönyörű és okos munkatársunknak. Sokat tanultunk Szekeres P. Mónika, Dobray Sarolta és Koronczay Lilla válaszaiból, még akkor is, ha túlságosan nem lepődtünk meg rajtuk.


– Ismerkedésnél a rámenős férfiakat szeretik a hölgyek, vagy inkább azokat, akik hagyják magukat kiválasztani?





Mónika: Erre nincs recept. Amikor egy nő ránéz egy férfira, azonnal eldönti, hogy kell-e neki, vagy sem. Általában.

– Min múlik, hogy két, ilyesmire nyitott ember találkozása rövid időn belül az ágyban folytatódik-e?

– Szerintem a férfin.

– Mit kell egy férfinak sugároznia ahhoz, hogy a nő is jó ötletnek tartsa a közös éjszakát?

– Bizalmat. Ilyen helyzetben mindkét fél kiszolgáltatott, hiszen nem ismerik egymást igazán. Azt kell tudatnia a nővel, hogy mellette elengedheti magát, hiszen ez a jó szex egyik legfontosabb feltétele.

– Mikor dől el, hogy az adott férfi futó kalandra alkalmas, vagy tartós kapcsolatra való?

– Vagy az első látásra, vagy menet közben derül ki. Én például, amint megismertem a kedvesem, tudtam, hogy ő lesz a férjem. Így is történt.

– Igaz, hogy a nők tartanak a futó kapcsolatoktól?

– Nem tartanak tőle, viszont többnyire úgy gondolják egy kapcsolat elején, hogy az akár tartós is lehet, sőt, szeretnék, ha az lenne. Egyébként azok a férfiak, akiket komolyan megismertem, vagy szerettem, vagy egyáltalán szóba jöhetnek ilyen szempontból, szintén így gondolkodnak.

– Sok férfi szerint a nők szeretik, ha leigázzák őket az ágyban.

– Én nem szeretem. De nem is ismerek olyat, aki kedvelné az ilyesmit. A szex két egyenrangú ember között lehet csak jó. Illetve nyilván van más formája is, de az szerintem pszichológusra tartozik.


– Mennyire jellemző manapság, hogy kizárólag szexuális kapcsolatot keressen egy nő?





Sarolta:
Elég sok ilyet látok. Többnyire harmincas-negyvenes nőknél. Ez az úgynevezett Donna Juana-effektus. Tehát meglehetősen sok nő „használja” a férfiakat ilyen szempontból. Korábban inkább a férfiakról lehetett hallani olyasmit, hogy a szeretkezés után azonnal felöltöznek, és eltűnnek, de több olyan lányt is ismerek, aki nem képes együttaludni senkivel, illetve idegessé válnak, ha a pusztán szexuálisnak induló kapcsolatról kiderül, hogy több is lehetne belőle.

– Miért?

– Úgy érzik, hogy ettől kötelezettségeik támadnak, csökken a függetlenségük, szabadságuk. Persze legbelül ők sem erre a szabadságra vágynak. Nagyon nem.

– Külön tudják választani az érzelmeket és az érzékeket?

– Igazából nem. Ezek a lányok tartanak valamitől. Korábbi tapasztalataik alapján úgy érzik, meg kell védeni magukat a következő csalódástól. Szerintem a férfiak is arra vágynak, hogy legyen mellettük valaki, akivel az egész életüket megoszthatják, de a nők egészen biztosan. Viszont, aki már többször megégette magát, az úgy gondolja, hogy inkább elküldi a férfit, mielőtt az vet véget a kapcsolatnak.

– A nők monogámabbak a férfiaknál?

– Azt gondolom, hogy alapvetően igen.

– Tehát könnyebben le tudnak mondani a pusztán önmagáért űzött szexről?

– Egyértelműen. De ezt természetesen általában értendő. Egyénenként mindenre van példa.


– Szerinted mikor jobb egy nőnek a szex: huszonévesen vagy a harmincas éveiben?

 



Lilla:
Akkor, amikor végre rátalál az igazira. A szex szerelemmel a legjobb. Természetesen az évek múlásával egyre tapasztaltabb lesz az ember, egyre jobban megismeri a testét, az igényeit, és tisztába kerül a benne rejlő szexuális energiákkal. Huszonévesen még nehéz gátlások nélkül felvállalni önmagad. Csak később jössz rá, hogy a szex nem más, mint egy gyönyörű játék. Az emberiség legszebb, legnagyszerűbb játéka.

– Hosszú ez a folyamat?

– Nem megy egyik napról a másikra. Párhuzamos a személyiség érésével. Szerencsés az a nő, aki olyan partnert talál, aki nagyon figyel rá, és akivel együtt kalandozhatják be ezt a feltérképezetlen világot. Így szinte észrevétlenül fejleszthetik ki egymásban az élvezet képességét.

– Te mikorra értél be igazán?

– Azután, hogy megéltem a szülés, az anyává válás csodáját. Azt hiszem, akkor jöttem rá igazán, hogy mit jelent nőnek lenni. Hogy asszony vagyok, hogy érett vagyok, hogy be tudom ölelni a világot. És a férfit is, akit szeretek.

– Nem félsz attól, hogy a jövőben egyre rosszabb lesz? Hogy a harmincas éveidben eljutottál a legmagasabb szintre, és innen már csak visszafelé vezet az út?

– Nem, ettől nem félek. Egyelőre azt látom, hogy minden egyes szeretkezés más, minden alkalom új tapasztalatokkal szolgál. Egy ilyen izgalmas játékot mindig meg lehet újítani: hol a partner, hol te vagy más hangulatban, hol hirtelen nagy érzelmek kerülnek előtérbe… valami mindig felkavarja az állóvizet.

– Milyen eszközei vannak erre egy nőnek? Mindig új és új helyzetek?

– Az például nagyon izgalmas lehet… A féltékenységgel is érdemes eljátszani, de azt tapasztaltam, jobb, ha ez a képzelet szintjén marad. Apropó, fantázia! Tudod, hogy szexuális fantáziái nemcsak a férfiaknak vannak? De a nők többnyire szégyenlősek, és önmaguk előtt is titkolják őket. Engem egy könyv szabadított fel ebben a tekintetben. Egy amerikai kutatónő nekiállt, és több ezer sorstársával elbeszélgetett az erotikus álmairól, fantáziáiról. Ezek tudatalatti vágyainkat tükrözik, érdemes megismerni őket.

– Prűdnek tartod a mai világot?

– Igen, Magyarországot pedig különösen. A hétköznapokban mindenféle gátlásokkal és tabukkal találkozol. A nők még egymás között is nehezen beszélnek a szexualitásról. Nincs ezen mit csodálkozni, hiszen annak idején az édesanyjukkal sem sikerült erről szót váltaniuk. Pedig, ha megnyílnának, tanulhatnának egymás problémáiból. A beszélgetőpartner mindig egy tükör.

– Mit gondolsz egy olyan férfiról, aki „csak azt akarja”?

– Minden férfi azt akarja…

A teljes cikk a 33. héten, augusztus 16-án megjelenő Nők Lapjában olvasható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top