Aktuális

Õszi frissítõ technikák

A nyaralás, a lazítás után szeptemberben kezdõdik újra a munka, eljött a dolgos hétköznapok taposómalmának ideje, s ez a hangulatunkra is rányomja bélyeget. Íme, néhány S.O.S. frissítõ tipp! Próbálják ki még ma!

Reggel szerényen, este gátlástalanul habozzunk!
A reggeli tusolás legyen szerényebb, már ami a fürdőhabot illeti! Állítsuk a tusoló rózsáját olyan erősre, amely már szinte szúr, és langyos vízzel indítsuk a tisztálkodást! Ha ledörzsöljük testünket tusolóradírral, ez mozdulásra készteti az elhalt, összetapadt és igen lusta hámsejteket. A tusolóradír alig habzik, de azt a keveset hideg vízzel öblítsünk le magunkról. Garantált ezután, hogy frissnek és fittnek érezzük magunkat.
És még: Este merüljünk el nyugodtan egy kád illatos, habos vízben, ez hozzájárul a stresszes nap után a lazításhoz, és a kellemes alváshoz.





Tapossuk a vizet
Az egyik legtermészetesebb, leggyorsabb és nem utolsósorban legolcsóbb frissítő, ha a hideg vizet tapossuk. A titok nyitja abban rejlik, hogy talpunkon rengeteg idegvégződés található, amelyek a hideg hatására nemcsak a testet, hanem a szellemet is frissítik.
És még: Ha nincs időnk arra, hogy a kádban – vagy a lavórban – a jéghideg vizet tapicskoljuk, akkor a reggeli tusoláskor a sarkunkat sokkoljuk a hideg zuhannyal. Tökéletesen felfrissülünk.

Kávé helyett citromos forró víz
Aki nehezen, fáradtan kezdi a napot, annak ajánlott a távol-keletiek szuper ébresztője: egy pohár forró vízbe csavarjuk bele egy citrom levét, és ezt kortyoljuk el üres gyomorra. Az alacsony vérnyomást azon felturbózza, máris javul az életkedvünk.
És még: Ha mégis ragaszkodunk a reggeli kávéhoz – úgy is mondhatnánk, kávéfüggők vagyunk – akkor javasolt a darált kávéba egy csipet fahéjat vagy szerecsendiót csempészni, és csak ezután megfőzni. Elkortyolása után optimisták és élénkek leszünk.

Koncentrációs készség javítása
Amennyiben napközben levertnek érezzük magunkat, és képtelenek vagyunk az elvégzendő feladatra koncentrálni, ásítozunk az értekezleten, és egyetlen épkézláb ötletünk sincs, akkor elérkezett az idő, hogy a szürkeállományt újra aktivizáljuk. A japánok szerint fantasztikus eredményt érhetünk el a következő gyakorlattal: egyenes ujjainkat a hajunk választékának két oldalára tesszük. Egyenletes ritmusban, fentről lefelé, elölről hátrafelé irányban haladva harmincszor végigmasszírozzuk fejünknek ezt az érzékeny részét.




És még: A hüvelyk- és a mutatóujjunkkal megfogjuk az orrunk legfelső részét, s kb. 10 másodpercig lazán nyomva tartjuk. Háromszor megismételjük, és ha a távol-keletiek igazat mondanak, élénkebbé válunk, agyunk több oxigént kap, talán még az isteni szikra is kipattanhat a fejünkből.

 Szoros cipő fejfájást okoz
Akinek hideg a lába, annak napközben megfájdulhat a feje. Ugyanis a hideg lábak direkt hatással vannak a fej területére. Ha az erek összehúzódnak, a fejben lévő kiserek is összehúzódnak, és fejfájás alakul ki. A hideg láb kialakulásához hozzájárulhat a túlságosan szűk cipő viselése, mert ez csökkenti a láb és a cipő közötti levegő áramlását, és a meleg nem tud elraktározódni.
És még: Kerüljük a túl szoros zoknik vagy harisnyák hordását is, mert ezek olyan erőteljes nyomást gyakorolnak a véredényekre, hogy keringési problémát, és ennek hatására fejfájást okozhatnak.

A teljes cikket a 35. héten, augusztus 30-án megjelenő Nők Lapjában olvashatják!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top