nlc.hu
Aktuális
Versenyben a szülõk

Versenyben a szülõk

Külön kategóriában indulnak a szülõk. Az én szülésem volt a legfájdalmasabb, az én gyerekem eszi a legtöbbet, az enyém meg már szobatiszta! Már jár, beszél, elszámol tízig, angolul tanul, nyelvvizsgát tesz.





A hét témája a Nők Lapjában:
Én leszek az első!


Legyen jobb a cipőd, a kocsid, a mobiltelefonod. Szebb az esküvőd, nagyobb a házad, több a pénzed. Legyél vékonyabb, sikeresebb, dolgozz többet. Többet, mint… Mint azok, akikről azt gondolod, hogy a nyomodban lihegnek. Tartanod kell tőlük. Ja, és a tempót is. Mert az élet verseny! Tényleg az?

További írások:
• Versenyben a szülők »
• Kell sok csapat! »
• Tiéd a pálya! 24 órában… »
• Egy lépéssel a divat előtt »

Az összeállítást készítették:
Hulej Emese, Dudics Emese, Horváth Beáta, Molnár Ágnes és Szalóczy Ibolya

Van számítógépe, mobilja, ilyen-olyan zenemicsodája, autó is kell neki, de legalább egy motor. Mert ha nem…
Kis Anita és Tőke Béla másként gondolja. Két fiukat, Petit és Krisztiánt kevés szorongással, ám nagy figyelemmel és elfogadással nevelik. Most, hogy Petit felvették az egyik legjobb budapesti nyolcosztályos gimnáziumba, mégis többen mondták nekik: lám, versenyistállóba adják a gyereket.

– Peti mindig is nagyon jól és örömmel tanult. Két és fél évesen ismerte a betűket, négyévesen írt. Ő az a gyerek, aki képes estig tanulni vagy korábban kelni, ha úgy érzi, erre van szükség. Így érzi jól magát. Matematikus aggyal gondolkodik, még a fogalmazása is olyan, mint egy levezetés.
Amikor elsőben a tanítónő szólt a szülőknek, hogy szerinte Petit érdemes volna majd felvételiztetni, Anitáék még nem döntöttek. Figyelték a gyereket és vártak. Minden évben visszatértek a témára, míg negyedikre döntöttek: jöjjön a felvételi. Petinek is csak akkor szóltak.
– Nem éreztük olyan nagy a tétnek a felvételit, a gyereknek is azt mondtuk, hogy ha valóban abba az iskolába való, akkor biztosan teljesítenie tudja a felvételit, ha meg nem, akkor jobb, ha ez kiderül. Szerencsére nagyon jó eredményt ért el.





Anita és Béla igyekeznek minél több mindennel megismertetni a fiúkat, és nem értik miért jár kevés fiú például kézműveskedni. Nincsenek előítéleteik, hogy ez vagy az lányos illetve fiús, csak az számít, hol, miben érzi jól magát a két fiú. Szerencsére nem az a helyzet, hogy van egy sikeres és egy kevésbé sikeres gyerekük, hanem van két tehetséges, okos, ám nagyon különböző fiuk. Tűz és víz. Szó szerint, mert a nyolc és fél éves Krisztián vibrál, mint a lángnyelv, Peti meg nyugodtan „hömpölyög”, mint egy folyó. Persze, a két őselem nem csupán egymásnak kiegészítője, de néha ellenfele is.
– Volt féltékenység, néha ma is van, ez természetes – mondják a szülők. – De idővel felosztották maguk közt a terepet, és mivel mindkettőnek jut elég siker, egyikük sem csalódott. Peti erőssége a matematika és a zene, Krisztiáné a versek, az olvasás és a sport. Mindkét fiunk a saját teljesítményére koncentrál, arra, hogy azt egyedül érje el.

A témáról bővebben a Nők Lapja szeptember 6-án megjelenő 36-os számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top