A hét témája a Nők Lapjában: Így vigyázok az egészségemre Vannak, akik csak beszélnek róla. Mások beszéd helyett inkább cselekszenek. És vannak, akik meg is osztják másokkal, hogy miként próbálják megőrizni az egészségüket. Mi az utóbbiakkal beszélgettünk, olyan emberekkel, akik az egészséges életmód hívei, és módszereikből, praktikáikból talán tanulhatunk További írások: Sport, vitaminok, szűrővizsgálatok » Száműzni mindent, ami nem természetes! » Futás, fürdés, alvás » Az összeállítást készítették: Fejős Éva, Kertész Gábor, R. Kövér Balázs, Szigeti Hajni |
Pados professzor nem azok közé tartozik, akik vizet prédikálnak és bort isznak egyáltalán nem túlsúlyos. Vajon a genetikának köszönhető mindez, vagy beépítette az életmódjába a fent elmondottakat?
Dr. Pados Gyula |
Hogy nem vagyok túlsúlyos, az rengeteg erőfeszítésembe kerül, hiszen én is abba a húsz százalékba tartozom, akik elhíznának, ha az étvágyukat kielégítenék. Ezért főleg sovány húsokat, halat fogyasztok (kedvenc ételem a magyar halászlé), viszonylag kevés és csak barna kenyeret eszem, köretként elsősorban zöldségeket, salátákat, esetenként barna rizst vagy durumtésztát engedhetek meg magamnak, amelyek magasabb rosttartalma gátolja a szénhidrátok felszívódását. Igyekszem napi negyven dekagramm zöldséget, gyümölcsöt főleg paradicsomot, brokkolit, körtét, almát, epret, hagymát fogyasztani, nassolásként pedig mandulát. Olajjal főzünk, margarint fogyasztunk. Ritkán engedhetem meg, hogy az egyébként általam nagyon kedvelt köröm- vagy pacalpörköltet, rántott borjúlábat egyek, bár a koleszterin-, vércukor- és vérnyomásértékem még nem tiltaná.
A témáról bővebben a Nők Lapja szeptember 13-án megjelenő 37-es számában olvashatsz!