nlc.hu
Aktuális
3 tipp a gyerekpszichológustól

3 tipp a gyerekpszichológustól

– A jó párválasztás gyermek nélkül is külön tudomány, gyereket egyedül nevelve azonban igazán nagy teljesítmény – mondja Dr. Kardos Ferenc gyermekpszichológus.





A hét témája a Nők Lapjában:
„Ő jó lesz új apának?” 
Gyerekkel párt találni


Ismerik azt a viccet, amelyben csinos, fiatal nő – kis testi hibával – párt keres? A telefonon jelentkező férfi rá is kérdez: „Na, és mekkora az a kis hiba?” Ötéves – érkezik a válasz. Az összeállításunkban megszólaló nők persze nem így gondolkodnak gyermekükről, azt viszont elismerik, nem volt könnyű a válás után egy vagy több kisgyerekkel újra szerelmet, apát találni, újra bízni, hinni egy kapcsolatban.

További írások:
 
• Amikor jönnie kell, akkor majd jön…»
• A „harmadik” »
• Korai még…»
Az összeállítást készítették:
Szigeti Hajni, Horváth Beáta, Lovász Vera, Molnár Ágnes 

1. Szögezzük le: az egyszülősség átmeneti állapot. A gyermeknek tudnia kell, hogy szülője új család kialakítására törekszik, ehhez pedig szüksége van néha külön programokra is. Emiatt nem kell engedélyt kérni, ezt természetesnek kell tekinteni, és akkor a gyerek is így fogja venni.

2. Párkeresés közben a gyermeknek akár többször is kapcsolatot kell kötnie és szakítania, a csalódások miatt viszont ellenállás alakulhat ki benne az újabb partnerekkel szemben, ezért csak akkor hozzuk össze a választottunkkal, ha az eltelt – nem rövid – idő alatt jól kiismertük. (Épp ezért fontos, hogy ne csak kellemes, szórakoztató helyzetekben találkozzunk vele!)

3. Óvakodjunk a lurkóknál azonnal „bevágódó” partnertől, mert lehet, hogy csupán eszközként használja a gyermeket meghódításunkhoz.

A témáról bővebben a Nők Lapja szeptember 20-án megjelenő 38-as számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top