Aktuális

A kulisszák mögött

"Van abban valamiféle mágia, hogyan is alakul egy-egy Nõk Lapja sorsa hetente." - Fõszerkesztõnk, Molnár Gabriella heti ajánlójával ebbe a mágikus folyamatba vezeti be az olvasót.





Van abban valamiféle mágia, hogyan is alakul egy-egy Nők Lapja sorsa hetente. A tervezéskor például ezen a héten nem akartuk különösebben hangsúlyozni az „anya-témát”. Aztán ahogy íródtak a cikkek, jöttek a fotók, a címek, Lazarovits Szilvivel, a lapszám szerkesztőjével azt vettük észre, hogy nagyon különböző szempontok szerint, de sok-sok írás közelít ehhez a témához. V. Kulcsár Ildi az ikreket nevelő kismamákkal beszélt (elképesztő, hogy két gyereket néha egy gyerekként kezel a hivatal!), Mihalicz Csilla riportja egy, a gyerekeiért Canossát járó anyáról szól, a sztárinterjúban Maia Morgensternről kiderül, hogy egyik gyermeke édesapja magyar… És hát a sokakat megmozgató vitatéma, a lefagyasztott embriók sorsa! Mindegyik izgalmas cikknek méltó helyet kellett találni a lapban, és ez nem volt könnyű – mivel megélénkült az őszi hirdetési piac is –, 100 oldalon jelenik meg ezért a héten a lap.

A nagy kérdés persze, melyik írás vonzza vajon e lapszámban a legtöbb olvasót? Irigyeljük ilyenkor kicsit az online szerkesztőségeket – például a NL Cafét! –, ott azonnali a visszajelzés: rögtön tudják, mi siker, mi nem. Mi a szakmai tapasztalatunkra, a józan észre és saját véleményünkre hagyatkozunk. Biztos például, hogy Schäffer Erzsi írását, melyben elmondja, hogy mennyi változás ment végbe kettejük viszonyában, míg ápolta beteg édesanyját, nem csak az olvasók szeretik. Mi is vártuk már ezt a második részt!

40. számunk október 4-étől kapható az újságosoknál!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top