nlc.hu
Aktuális
Rejtélyek a hasonmások körül

Rejtélyek a hasonmások körül

Több olvasónk írt nekünk találkozásairól rejtélyes hasonmásokkal. A legismertebb és a leglátványosabb eset, amikor rábukkanunk valakire, aki nemcsak külsõleg, hanem sok másban is hasonlít.

Alakmásolatok

„Az isztambuli bazár egyik aranyüzletében válogattam a karkötők között, amikor megállt mellettem egy lány, aki pontos másolata volt a barátnőm kislányának, Katikának. Nemcsak egyforma korúak lehettek, hanem a testalkatuk, a magasságuk, a hajszínük és frizurájuk is azonos volt. De az igazi döbbenetet az jelentette számomra, hogy az idegen lánynak ugyanolyan eper formájú anyajegy volt a bal szája sarkában, mint Katikának. Amikor ezt megláttam, úgy éreztem, sóbálvánnyá változom. Aztán erőt vettem magamon, megszólítottam őt, és kiderült, hogy egy szlovákiai faluból érkezett, és nem élnek rokonai Magyarországon.”





Tudnunk kell, hogy az emberi génállományban nagyfokú hasonlóság van, ezért előfordul, hogy időnként felbukkannak a környezetünkben úgynevezett alakmások, akik kísértetiesen hasonlítanak egymásra. A levélíró esetében nagy a valószínűsége annak, hogy Katika és a szlovákiai lány génállományában sok az egyezés, ezért azonos még az anyajegyük formája és helye is. Megtörténhet, mint ahogy ilyen előfordult már gyakran, hogy valamikor volt egy közös ősük. Ha felállítanák mindketten a családfájukat, kiderülhet, hogy a két, mára egymástól messze került ágnak – vagyis a két lánynak – egy gyökere, őse van.
A parapszichológia az ilyen esetekre olykor azt is mondja, hogy időlegesen a test ketté tud válni, és úgy tűnik, mintha egyszerre két helyen lenne jelen. Ennek persze semmiféle fizikai alapját nem ismerjük, a parapszichológiai jelenségek attól azok, amik, hogy rejtve marad előttünk a fizikája.

Sorshasonlóság

„Negyvenéves érettségi találkozónkon derült ki, hogy egykori osztálytársnőmmel nemcsak azonos évben, hónapban és napon születtünk, hanem ugyanabban az órában és percben, igaz, ő külföldön, én egy dunántúli városban. Nemcsak a stílusunk, a gondolkodásunk hasonlít, de az életünkben is több dolgot egy időben tettünk. A sorsunkban csak annyi a különbség, hogy neki van egy fia, aki felnőtt férfiként céltalanul él az anyja nyakán. Az én gyermekem is annyi idős lenne, mint az ő fia, ha a magzatot nem vetetem el. Amit ma is bánok, mert sohasem lett gyermekem, és ez a legnagyobb szívfájdalmam.”

Az asztrológia szerint, az ugyanabban az időben és helyen született emberek stílusa rendszerint egyforma, a sorsuk is párhuzamosan halad, szinte ugyanazok a dolgok történnek velük. Az önök horoszkópjában, illetve az életükben a különbözőséget az okozza, hogy más földrajzi helyen születtek. Ezért lehet, hogy az osztálytársának van gyermeke, önnek nincs. A sorshasonlóság abban mutatkozik, hogy mindkettőjük életének legnagyobb problémája a gyermekkel kapcsolatos, életüknek ezen a területén érzik, hogy kudarcot vallottak.


Reinkarnációs hasonlóság

„Óvónő vagyok, a csoportomba került egy frissen a faluba költözött, négyéves kislány, aki megszólalásig hasonlít az én, több mint négy éve, balesetben elhunyt gyermekemre. Előfordulhat, hogy az ő lelke öltött újra testet ebben a kislányban?”

A reinkarnációs elmélet szerint, a lélek következő születéséig hosszabb idő telik el. Kivéve gyermekek, illetve a váratlan balesetben elhunytak esetében, akikről úgy tartják, hogy a lelkük hamarabb testet ölt. Előfordulhat, hogy a gyermeke született újra, de az is, hogy az elveszített gyermeke utáni erős vágyakozása miatt találja a kis növendéket hasonlónak, akinek feltételezhetően nagyobb szüksége van az ön szeretetére, odafigyelésére és tudására, mint a többi óvónőére. Azért kerültek ily módon kapcsolatba.

(Várjuk olvasóink ezoterikus témával kapcsolatos kérdéseit, történeteit. A borítékra, kérjük, írják rá: „Ezoterikus kérdések”.)

A témáról bővebben a Nők Lapja október 4-én megjelenő 40-es számában olvashatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top