nlc.hu
Aktuális
Merj változtatni!

Merj változtatni!

A gravitáció nagy erõ. S most nem arra gondolok, amely e sárgolyóhoz köt bennünket. Hanem arra, amely jól megszokott, ámde csapnivaló élethelyzetekben marasztal. Különösen minket, nõket…




“Én gyártottam a legjobb túrót a hegyekben, csodájára jártak a parasztasszonyok” – amikor művészettörténész barátnőm itt járt az elbeszélésben, egy pillanatra úgy éreztem, nem tudom követni. Aztán megnyugtatott, hogy az még a második férje, az erdész idején volt. Annak idején úgy szerezte be, hogy megkérdezte tőle: Mondja, nem akar maga megházasodni? A „férfi a talpán” meg visszakérdezett: Kit kellene elvennem? Amikor a hétpróbás asszony befejezte fordulatokban bővelkedő életét, és végezetül biztosított róla, hogy ő már a jég hátán is megél (ebben nem is kételkedtem), a karomra tette a kezét: „Ígérd meg nekem, hogy semmit nem hagysz ki az életben! Meg fogod bánni. Azt pedig nem szabad.” Mit tehettem: megígértem.



A teljes cikket, további női történetekkel a 45. héten, november 8-án megjelenő Nők Lapjában olvashatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top