nlc.hu
Aktuális
Szaturnusz, a karma bolygója

Szaturnusz, a karma bolygója

A karma megismerésében különösen fontos a sorsbolygó, a Szaturnusz helyzete, amely felvilágosítást ad a múltról, az õsök cselekedeteirõl, s megmutatja a jelenünket és az utódaink jövõjét is.

A karma szanszkrit szó, tanítást, cselekvés általi tapasztalást jelent, amely a fejlődésünket szolgálja, és azt, hogy elvégezzük a feladatot, amiért születtünk. A karma szerint minden tett kiegyenlítődik, minden hatásnak megvan az ellenhatása, és ahogyan a jótettek, ugyanúgy a negatív töltetű kívánságok is visszahullnak ránk, sokszor anélkül, hogy tudnánk róla. A hindu hasonlat a karmát az igavonó örök patanyomán haladó kerékvágásként írja le, mert a karma is ugyanilyen elmaradhatatlanul követi minden tettünket, gondolatunkat, érzésünket.





 Feladja a leckét
A Szaturnusz sorsbolygó, mert a karmánkat jelöli – mindenkinek másként. A leckét, melyet életünk során meg kell tanulnunk. Az őseinket, akiket mi magunk választottunk, mert karmikus feladatunkat a segítségükkel tudjuk teljesíteni. A Szaturnusz égi helyzete megmutatja, mit kell megtapasztalnunk, megtanulnunk, jelzi a próbatételeket, és azt is, hogy mennyit kell fáradnunk, hogy a célt elérjük. Ezek miatt az asztrológia által figyelembe vett tíz égitest közül a Szaturnuszt a legokkultabb bolygónak nevezik.

Az idő mestere
A Szaturnusz az idő jelölője, rendszerint kezében sarlóval ábrázolják, melyet anyjától kapott, hogy Uránusz nemzőerejének véget vessen. Ezt az időlejárat szimbólumaként is emlegetik, amikor a feladatot elvégezhetjük, a karmát megpróbálhatjuk ledolgozni. Ehhez természetesen szükség van a karma ismeretére, amelyet összeállításunkból megtudhat.

Amit a Szaturnuszról még tudni érdemes
– Sárgás színe és mindenekelőtt gyűrűi olyan égitestté teszik, amelyet amatőr csillagászok is megfigyelhetnek.
– A Jupiter után a Naprendszer második legnagyobb bolygója. Gyönyörű és jól látható – három nagy, és négy kisebb – gyűrűk veszik körül, amelyek ugyanúgy, mint a bolygó, visszatükrözik a napfényt.
– Tizennyolc bejegyzett holdja van, amelyek közül a Titan a legnagyobb, és amely mindig ugyanazt az oldalát fordítja a Szaturnusz felé.
– A Szaturnusz holdjai: Pan, Atlas, Prometheus, Pandora, Epimetheus, Janus, Mimas, Enceladus, Tethys, Telesto, Calypso, Dione, Helene, Rhea, Titan, Hyperion, Japetus, Phoebe.

A teljes kisfüzetet a 45. héten, november 8-án, szerdán megjelenő Nők Lapjában olvashatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top