nlc.hu
Aktuális
Bikának ánizs, Ráknak gyömbér

Bikának ánizs, Ráknak gyömbér

Összeállításunkkal bemutatjuk, hogy a különbözõ gyógynövények, melyik állatövi jegy szülötteire hatnak a legerõsebben. Egyre több ember hisz a növényvilág erejében és használja is azt.





Egyre több ember hisz a növényvilág erejében, és használja fel a különböző egészségügyi panaszok orvoslására. A növények és a fűszerek anélkül támogatják a szervezet öngyógyító folyamatát, hogy az anyagcserét vagy az enzimek működését gátolnák.

Kos: Megnyugtat a kamilla
A Kos az izgágasága miatt hajlamosabb a gyomorproblémák kialakulására. Gyakran megfeszülnek az izmai, fájnak a csontjai. A kamilla segíthet rajta, ha gyulladás, ha gyomor- vagy bélpanaszok kínozzák, ha felfúvódott, vagy éppen izomláza van. A kamilla az a legrégebbi házi szer, amely szinte az összes problémáját kezeli.
Tipp: Homeopátiás szerként is szedheti, vagy igyon naponta egy pohár kamillateát!

Bika: Csúcsformába hoz az ánizs
Az állatöv legtürelmesebb jegye, nehezen tud ellenállni az asztali örömök csábításának. Ez okozza rendszerint a legtöbb problémáját, mert nehezebben tudja megemészteni a tartalmasabb ételeket, aminek következtében gyomorpanaszai lehetnek. Gyógynövénye az ánizs, amely serkenti az emésztést, vértisztító, felfúvódást megszüntető, hurutoldó hatású. A gyermekgyógyászatban szélhajtó hatása miatt kedvelt.
Tipp: Édesköménnyel kombinálva a köhögés és a görcs is oldható.

Ikrek: Nyugtató és altató komló
Az Ikrek állandóan tesz-vesz, valamit tevékenykedik, egyetlen percig sem tud nyugton maradni. Ő az, aki magas fordulatszámon pörög, és rengeteg stressz éri. Nem csoda, hogy esténként nem tud elaludni, és álmatlanul forgolódik az ágyban. A komlóból készült tea idegnyugtató, altató hatással bír, még a stressz miatti ideges szívdobogásból adódó panaszaira is kiváló.
Tipp: Komlóteát keverheti a kád vízébe, és alkalmanként vehet egy forró fürdőt, amely pluszsegítség az ellazulásban.

Rák: Regenerál a gyömbér
A Rákok az érzelmek emberei, immunrendszerük ellenálló képessége nagyban függ lelkiállapotuktól. Amikor boldogok, általában kitűnő egészségnek örvendenek. De ha a legkisebb zavar támad az életükben, akkor betegség jelentkezik, ám szívósságuknak és alkalmazkodóképességüknek köszönhetően súlyos betegségből is felépülnek. Ezt támogatja a gyömbér is, amelyről a népi gyógyászatban úgy tartják, hogy nemcsak a nemi vágyat serkenti, hanem javallt annak, aki épp nem áll testi ereje teljében. Vagyis súlyos betegségből való felépüléskor.
Tipp: A gyömbért ihatja teaként, vagy a gyökérből készíthet főzetet. De fűszerezheti vele ételeit, párologtathatja illóolajként is.

A teljes horoszkóp a 46. héten, november 15-én megjelenő Nők Lapjában olvasható!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top