Aktuális

Drog, alkohol, tinik

„Tökrészeg”, tizenhárom-tizennégy éves – amúgy „normális” családból jött – gyerekek. Döbbenetes látni õket, már délután a tinidiszkóban… Tinédzserek. Bennük a vágy az élményre, színes, nagy érzésre.




A bulikra. Körülöttük pedig tiltás, engedés, reklámok a legális drogokról – az alkoholról minden mennyiségben – és féligazságok, hazugságok az illegálisakról. Százféle lehetőség a mámorra a „bulihelyeken”. Ők pedig isznak, nem keveset. Hogy miért? Ahogy egy tizenéves srác magyarázta: „Mert kiüt. Az a jó, ha kiüt!” Aztán ott vannak a saját gyerekeik által megmosolygott, „eltájolt” szülők, akik azt mondják: „Inkább igyál, fiam, mint drogozz! Mert a drog maga az ördög!” Teljes fogalmi és mindenféle káosz a fejekben… Hiszen az alkohol is drog, amely amellett, hogy legális, (sőt, propagált!) bizonyítottan sokszorosan veszélyesebb, számos agyon tiltott társánál. Mind egészségkárosító, mind társadalmi, mind a függővé válás veszélyének szempontjából. Arról nem is beszélve, hogy sokszor éppen az alkoholon át vezet az út a többi drog felé… A statisztikák szerint a középiskolások évről évre több alkoholt isznak Magyarországon (is), amelynek egyre nagyobb része tömény ital. De ezzel mintha nem nagyon foglalkozna senki. Hiszen „legális”…

Ha van véleményed a témában, itt szólj hozzá. Tovább >>

A teljes cikk a 48. héten, november 29-én megjelenő Nők Lapjában olvasható!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top