nlc.hu
Aktuális
2007 – a nagy változások éve

2007 – a nagy változások éve

Szerelem, kapcsolatok, pénz, karrier, egészség, asztrotipp, sztárok: mi vár rád 2007-ben? Minderrõl olvashatsz és megtudhatod, hogyan alakul a jövõd, ha megveszed a Nõk Lapja eheti számát!

A 2007-es esztendő a Szaturnusz uralkodásának jegyében telik. Az ókori Rómában féltek az emberek a Szaturnusztól, és nagy szerencsétlenségnek tartották. Pedig a Szaturnusznak rengeteg jó oldala is van: az érettség, a belátás, az állhatatosság, a szívósság szimbóluma, amely elvezeti az embereket a lelki békéhez.







A Szaturnusz évében az igazi kihívást az jelenti, hogy változtatnunk kell az eddigi életformánkon. Nem szabad ragaszkodunk a régihez, bele kell vágnunk az újba, az ismeretlenbe. Amibe most belefogunk, annak az eredményét nem rögtön érezzük majd, hanem néhány év múlva. Mint ahogy ez az esztendő nem a rohanásról, a kapkodásról fog szólni, hanem a tempós, de kitartó cselekvésről. Állhatatosságunknak köszönhetően lassan haladunk a célunk felé. Lehetőséget kapunk arra, hogy jóvátegyünk korábban elkövetett bűnöket, és kikászálódjunk a nehéz, vagy akár reménytelennek tartott helyzetekből is.

A Szaturnusz évében gyakorolnunk kell az önfegyelmet és az önfeláldozást. Türelmesebbnek kell lennünk embertársainkkal szemben, áldozatkésznek a gyerekekkel és az öregekkel szemben. A Szaturnusz évében képessé válunk arra, hogy arról, ami az egyik pillanatban még nagy nyomásként nehezedett ránk, és féltünk tőle, mert úgy gondoltuk, nem tudjuk megoldani, arról a másik pillanatban már az ellenkezőjét hisszük. Akár a sarkaiból is képesek leszünk kifordítani a világot.





A Szaturnusz évében nagy eredmények elérésére van lehetőségünk, ha kitartóak, következetesek leszünk, és a szabályokat betartva haladunk előre.
Szaturnusz évek: 2000, 1993, 1986, 1979.

Hogyan került a Bak az égboltra?
A Szaturnusz a Bak jegyének uralkodó bolygója. A mitológia szerint az óriások nemcsak az eget, hanem a földet is meg akarták hódítani, amitől az istenek annyira megijedtek, hogy vagy elmenekültek, vagy állattá változtak, hogy álcázzák magukat. Pán, az erdő istene egy varázspálca segítségével kecskehallá változtatta magát. Amikor látta, hogy Zeusz is bajban van, megmentette őt. Zeuszt viszont annyira elvarázsolta Pán álruhája, hogy az égbolton külön helyet ajándékozott az erdei istennek.

Szaturnália ünnep
A római mitológiában a Saturnus a föld- és a szőlőművelés istene volt. Az ő tiszteletére rendezték a szaturnáliát, amikor az emberek nagy lakomákkal, ivászatokkal, tánccal, zenével, a szolgák megajándékozásával, és bizonyos munkák tiltásával ünnepelték Szaturnuszt. Az emberek a házaikat a szaturnália ünnepen – december 17. és 24. közötti időszakban – örökzöld borostyánágakkal díszítették.

A teljes kisfüzet az összes csillagjegy elemzésével a 49. héten, december 6-án megjelenő Nők Lapjában olvasható!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top