Aktuális

19 otthoni wellness-tipp

Használjátok ki a januári hosszú, sötét napokat egy kis szépítõkúrára! Erre ugyanis nemcsak a kijelölt wellness-centrumokban, stúdiókban vagy szállodákban van módunk, hanem otthon is.

8 tipp a 19-ből csak a Nők Lapja Cafe olvasóinak! Ha van ötleted, mivel dobhatnánk még fel magukat így télvíz idején, oszd meg velünk privát szépség vagy wellness-tippjeidet!





• Itt szólj hozzá »

És a tippek:

Reggel

Lassú ébredés

1.
Nem sokkol bennünket az óra csörgése, saját wellness-napunkon akkor kelünk, amikor nekünk tetszik. Sőt, ki sem kell pattanni az ágyból, egy keveset nyújtózkodhatunk még a takaró alatt. Aztán, ha kibújtunk az ágyból, vegyük az irányt a nappali felé, ahol tárjuk szélesre az ablakot, és a beáramló friss levegőben végezzünk néhány nyújtó gyakorlatot, amely garantáltan kimozdít az álmosságból!

2.
Kivételesen először ne kávéval indítsuk a napot, hanem egy pohár frissen forralt, és közepesen langyosra hűtött vízzel, amely beindítja az emésztést.

Vizesblokk

3.
Jöhet az újabb frissítő gyakorlat, a vízben járás. Engedjük félig a kádat hideg vízzel, és viselkedjünk benne úgy, mint egy gólya! Emelgessük a lábainkat felváltva, legalább két percig, mert ennek vérkeringést fokozó és anyagcserét élénkítő hatása van.

4.
Következhet a hideg arczuhany, amellyel fürdessük át az arcot! De ne sokkoljuk, hanem kezdjük a bal halántékkal, majd a jobb felé haladjunk, és így fürdessük körbe az arcot! Ez a módszer szuper frissítő a fájó fej, a fakó és nyúzottnak látszó bőr, valamint a fáradtság ellen.

5.
Ezt kísérje a test zuhanyozása! Ügyeljünk, hogy a víz ne legyen jéghideg, a fürdőszoba viszont annál melegebb, mert ennek kettős hatása van: egyszerre ellazít és élénkít.

Ájurvéda testnek és léleknek

6. Ha befejeztük a tisztálkodást, dörzsöljük át az egész testünket finoman egy masszázskefével, amivel tovább élénkítjük a vérkeringést, és befogadóbbá tesszük bőrünket a finom ápolóanyagok gyorsabb felszívódására.





7.
Ezután a fűtőtesten átmelegedett törölközővel alaposan töröljük át testünket, és jöhet az ájurvédikus masszázsolaj, amely a bőrápolás egyik legfontosabb eleme. Az teszi különlegessé, hogy tartalmazza a bőrtáplálás, -fiatalítás és -méregtelenítés nagy hármasát, a szezám-, a jojoba- és az avokadóolajat.

8.
A masszázsmozdulatokra ügyeljünk: lassú, ritmikusan változó mozdulatokkal végezzük a masszírozást, azokon a testtájainkon, amelyeket saját magunk is könnyedén elérhetünk! Ha nem vagyunk egyedül, akkor kérjünk segítséget, hogy hátunk se maradjon ki ebből az élvezetből. A narancsbőrös combok, popók esetén fontos, hogy mindig alulról felfelé, a szív irányába haladva végezzük a mozgássort! Erőteljesebb nyomó mozdulatokkal lazíthatjuk fel a zsírsejtekben lévő méreganyagokat s az azokat körülvevő folyadékot. Akinek sikerült a masszázsolajat alaposan a bőrébe dolgoznia, az úgy érzi, láthatatlan fátyol teszi selymessé, szaténos csillogásúvá az egész testét.

A teljes cikket a január 10-én megjelenő 2-es Nők Lapja-számban olvashatjátok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top