nlc.hu
Aktuális
Szeresd meg a tested!

Szeresd meg a tested!

Hájas vagyok, lóg a mellem, nem vagyok elég jó a szüleimnek, miért nem nõttem húsz centivel magasabbra, ilyen orral egy férfi sem fog belém szeretni! Ismerõs problémák? Hogyan fogadhatnánk el õket - önmagunkkal egyetemben?

Emlékeztek a Bridget Jones naplójából arra a jelenetre, amikor a hősnő ráébred, hogy Marc Darcy titkárnőjének ott kezdődik a combja, ahol az ő álla? Egy világ omlik össze benne. És arra, amikor egy átszeretkezett éjszaka után a lepedő alatt kapkodja magára a ruháit, hogy mint mondja, ne látsszanak a rengő hájacskái? Hát nem abszurd?! Mintha Marc nem úgy szeretné őt, ahogy van.

De mindannyian ezt csináljuk. Még a végén lebeszéljük magunkról a férfiakat. E, szinte már kóros, kishitűségünk nyomába eredtem Hoppál Bori testtudatoktató segítségével… Vele és négy nővel beszélgettem a mi kis/nagy vélt és valós problémáinkról önmagunkkal kapcsolatban.
Például Ruzsonyi Réka diáklánnyal, aki állandóan kövérnek hiszi magát, emiatt van, hogy napokig nem eszik, bár így sem megy le “háj” a combjáról vagy a fenekéről. Talán mert nincs is ott semmi, csak ő látja úgy? Vagy Valkó Klárival, akinek először azzal kellett megküzdenie, hogy az édesapja fiúnak várta, és ő ennek megfelelően is viselkedett. Majd éveken át annyit dolgozott önmagán, hogy sikerült elfogadnia ezt az önfejű, fele férfi-fele nőt, aki ő.

A teljes cikket a január 10-én megjelenő 2-es Nők Lapja-számban olvashatjátok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top