nlc.hu
Aktuális
Hivatásos nõismerõk

Hivatásos nõismerõk

Nevelnek, gyógyítanak, szépítenek, kénytelenek elboldogulni a másik oldallal, megbarátkozni a „nõi logika” nevû csodával, beszélik a nyelvünket, látnak a szemünkkel és szeretnek minket.

A betegítő félelmekről, a nők félelmeiről sokat tud Dr. Demeter János, a Szent Rókus Kórház Szülészeti és nőgyógyászati osztályának vezetője, akiről a nők szinte kizárólag felsőfokban beszélnek.




Tud valamit, amit kevés orvos. Azt, hogy a test mellett a lelket is gyógyítani kell.
– A nőgyógyászati betegségek többsége pszichoszomatikus eredetű – állítja. – Ahol méhgyulladás van, felborul a ciklus, szinte mindig válás, párkapcsolati probléma áll a háttérben. Mindig szánok annyi időt a betegeimre, hogy ezeket elmondhassák. Az már fél gyógyulás. Szeretem és tisztelem a nőket. Ők azok, akik a partnerük helyett is gondoskodnak a házasélet és az utódnemzés biztonságáról. A férfiakba sajnos, e tekintetben nem sok felelősség szorult. A férj az utolsó, akit egy fertőzés esetén be tudok rendelni vizsgálatra. Általában még ezt is a feleség vállalja, úgy, hogy otthon ő veszi le az ejakulátumot. A meddőséggel ugyanez a helyzet. Pedig az esetek hetven százalékában a férfi nem termel elég hímivarsejtet. A férfiak szörnyen hiúak és hisztisek. A nők ezzel szemben önfeláldozóan helytállnak nemcsak otthon, hanem a munkahelyükön is. Le a kalappal előttük!
A kérdésre, hogy miért választotta ezt a hivatást, széttárja a kezét:
– Már a nagyapámat is, aki vidéki körorvos volt, nagyon érdekelte a szülészet. Egyszer karácsonyra meglepett egy nőgyógyászati fogóval. Elriaszthatott volna, de nem így történt. Attól kezdve volt célom az életben. Mindig is megértettem magam a nőkkel. Az édesanyám tündéri asszony, a lányaimért rajongok. Most ugyan fiú unokám született, egyelőre furcsállva nézem…

A Hivatásos nőismerők között bemutatunk még egy apát, Dr. Fazekas Istvánt, aki fantasztikus meséket talál ki lányainak, egy katolikus lányiskola, a kecskeméti Ward Mária Lánygimnázium és Kollégium vezetőjét, Telek Péter Pált, Szabó Imre mesterfodrászt, Váradi Csaba divattervezőt, Nagy Dániel, arany- és ezüstművest, ékszerkészítőt, illetve a PVSK női kosárlabdacsapatának edzőjét, Rátgéber Lászlót. Az összeállítást a Nők Lapja március 21-én megjelenő számában olvashatjátok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top