nlc.hu
Aktuális
Hogyan blogolnak a sztárok?

Hogyan blogolnak a sztárok?

Körbenéztünk a világhálón, híres és befolyásos nõk internetes naplói után kutatva. A mûfaj egyre népszerûbb a világ minden táján, hiszen találtunk divatblogot, politikai blogot, és persze klasszikus blogot is.

Daryl Hannah – a környezetvédelem





A nemrég Magyarországon járt amerikai színésznő a bulvárosan csábító Daryl Hannah szerelmi élete címet adta népszerű blogjának, amelynek igazából semmi köze a sztár magánéletéhez, de így sok kíváncsi netező odatévedt az oldalra. Szerencsére kevesen érzik átverve magukat, ugyanis Daryl az egyik legszínvonalasabb környezetvédelmi blogot üzemelteti, amelyet jelenleg a világhálón találni. A színésznő blogja úgynevezett videoblog: ezt úgy kell elképzelni, hogy a sztár barátaival majd minden héten készít egy rövid dokumentumfilmet, amelyekben nemcsak informatívan, de nagyon szórakoztatóan mutatja be a környezet- és állatvédelem legégetőbb kérdéseit, feladatait, valamint az egészséges életvitel legújabb módszereit és előnyeit.

• Elérhetőség » 






Blogolj te is! Indítsd el saját webes naplódat a Cafeblogon! Katt ide! » 






Olvass blogot a Cafeblogon!

• Tisza Kata blogja »
• Lévai Katalin blogja »
• Hoffmann Mónika blogja » 
 
Victoria Beckham – és a marketing







A feltűnési viszketegségben szenvedő egykori Spice Girl és férje, a futballista-modell David Beckham nemrég az Egyesült Államokba költözött, hogy Európa és Ázsia után a szórakoztatóipar fellegvárát, Amerikát is meghódítsa (értsd: legyenek ott is nagyon-nagyon-nagyon-nagyon ismertek és népszerűek). A sztárpár azóta minden fronton nyomul az Államokban: David leszerződött a Los Angeles Galaxy nevű focicsapathoz, Victoria színésznőnek és műsorvezetőnek készül, és persze ott mosolyognak minden valamirevaló hollywoodi partin. Victoria Beckham blogja is alighanem ennek az egész pályás letámadásnak a része. A David és Victoria Beckham stílus című próbálkozás a legújabb cselük.

• Elérhetőség »

Nancy Pelosi – a politika





Az amerikai képviselőház első női elnöke egyike azon politikusoknak, akik mára észrevették a blogolás közéleti előnyeit. Az internet ugyanis egy olyan fórum, amelyen keresztül közvetlenül el lehet érni a választókat, anélkül, hogy aggódni kellene: átírhatják-megvághatják-félreértelmezhetik az üzenetet, amelyet szegény politikus közvetíteni akar… A házelnök asszony kizárólag politikai ügyekkel foglalkozik, nem enged betekintést a magánéletébe. Emellett Nancy ritkán ír, van, hogy két hónapig rá sem néz a blogra. Rajongói szerint azért, mert most, hogy a demokrata párt többséget élvez az amerikai kongresszusban, rengeteg a munkája, helyre kell hozni ugyanis mindazt, amit a kormány elszúrt. A rosszmájúak szerint egyszerűen csak lusta.

• Elérhetőség »





Így blogolnak a magyar sztárok:

• Csonka András blogja »
• Demcsák Zsuzsa blogja »
• Rubint Réka blogja »
• Tóth Vera blogja »
• Albert Györgyi blogja »
• …még több magyar sztárblog » 
Rosie O’Donnell – és az erős női hang





Végre egy igazi, klasszikus blog, Amerika egyik legprovokatívabb nőjének tollából. Rosie O’Donnell műsorvezető és komikus vagány, pimasz, szókimondó, molett, felvállaltan leszbikus és borzasztóan népszerű. Harmadik éve, hogy blogol, szinte mindennap, posztjai nyíltan és őszintén adják vissza véleményét a világ dolgairól, valamint életének eseményeiről. Erősen liberális gondolkodásmódja megosztja a közvéleményt, azonban éppen ezért népszerű a blog, és valószínűleg ezért képes arra, amire csak kevés hozzá hasonló fórum – témákat közüggyé tenni. Ezen cikk készítésekor például épp Amerika legnézettebb televíziós műsorát, az ottani Megasztárt (American Idol) szidta, mert szerinte a műsor diszkriminálja a túlsúlyosakat és a feketéket. A producerek másnap már hivatalosan tiltakoztak a bejegyzés ellen!

• Elérhetőség »

Arianna Huffington – és a The Huffington Post





Arianna Huffington régebben is elismert politikai újságíró volt, azonban blogja, a The Huffington Post megkerülhetetlenné tette Washingtonban. Az oldal 2005-ben indult, és azóta az amerikai közélet egyik legfontosabb internetes színtere lett. Politikusok, újságírók, közszereplők vezetnek itt blogot és írják le véleményüket az Egyesült Államok közügyeiről (Nancy Pelosi blogját is ezeken az oldalakon találhatjuk). A The Huffington Post tavaly már annyira népszerű volt, hogy a Time magazin beválasztotta Ariannát a világ száz legbefolyásosabb embere közé.

• Elérhetőség »

Mary-Kate és Ashley Olsen – és a divat





Hát igen, a tündéri Olsen ikrek időközben felnőttek, és – szerencsére – gyönyörű nőkké váltak. Egy titokzatos barátnőjükkel karöltve tematikus blogot vezetnek a divatról. Leheletkönnyű, kellemes olvasmány, aki szereti, ha szép ruhákról mesélnek neki, ne hagyja ki!

• Elérhetőség »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top