nlc.hu
Aktuális
Lezárult a Magnum Nõ pályázat

Lezárult a Magnum Nõ pályázat

Május utolsó napján éjfélkor lezárult a Magnum Nõ pályázat. A zsûrire most komoly feladat vár, hiszen több száz pályamûvet kell áttanulmányozniuk.





Ezekből pedig ki kell választaniuk azt az önmegvalósító nőt, aki a Magnum Nő cím nyerteseként nettó 3 millió forint értékű támogatást kap élete nagy céljának megvalósításához.

A pályázók igazán komoly kihívás elé állítják a zsűrit, hiszen az eddig beérkezett pályaművek között rendkívül sok színvonalas mű található. A zsűri tagjait egy online szavazás nyomán választotta ki a nagyközönség, mert többségük őket tartja igazi nőnek:
Szinetár Dóra, Schell Judit, Ónodi Eszter és Zsédényi Adrienn.

Ez nem azt jelenti elsősorban, hogy a pályázók világmegváltó, jól hangzó, de kivitelezhetetlen tervekkel jelentkeztek. Olyan célokat fogalmaztak meg, mely az ő életükben bír különös fontossággal.

A célok tehát a különböző életutaktól függően nagyon változatosak, s éppen ezért nagyon érdekesek. Az elbírálás nehézségét viszont éppen ez adja, hiszen nehéz a sok különböző célt azonos szempontok alapján megítélni.
A pályamunkák pedig egytől-egyig rendkívüli nőket rejtenek. Jó látni, hogy milyen sok olyan nő van, aki fiatal kora ellenére már világosan megfogalmazott célokkal rendelkezik, s tudja, hogy milyen utat szeretne megvalósítani a közeljövőben.







A pályázóknak a megvalósítandó álmon kívül azt is meg kellett fogalmazniuk, hogy mitől érzik magukat Igazi Nőnek, és mit jelent számukra az önmegvalósítás. Van közöttük, aki úgy érzi, hogy az élete gyermeke születésével teljesedett ki igazán. Vannak, akik a sportban, s vannak, akik a képzőművészetben találtak igazán magukra. A fiatalabb jelentkezők többsége még a szárnyait bontogatja, s a továbbtanuláshoz kér támogatást. Az idősebb jelentkezőknek viszont gyakran a változtatáshoz, egy eddig elnyomott, de mindig bennük lappangó út bejárásához van szükségük támogatásra.

A pályázatokból azonban világosan kitűnik, hogy a pályázók többsége biztos benne, hogy előbb vagy utóbb meg fogja valósítani a kitűzött célt, azaz önmagát. Igazi Nők, akik küzdenek az álmaikért. A pályázat győztese viszont lehetőséget kap, hogy ezt a célt rövid időn belül megvalósíthassa, s hogy ki is a Magnum Nő, az hamarosan kiderül. A pályázattal kapcsolatos aktuális hírekért pedig érdemes időnként visszalátogatni a www.magnumno.hu  weboldalra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top