Aktuális

Ribizli, meggy, málna – hozzuk ki belõlük a legtöbbet!

Méghozzá húsokkal kombinálva – ezen a héten, jövõ héten pedig ribizlibõl, málnából és szederbõl készítünk isteni édességeket Tamás mester útmutatásai alapján. Vad-, kacsa-, és szárnyaspártiaknak.

– Akár édes, akár sós ételek készítésébe kezdünk – súgja oda nekem a Kárpátia étterem konyhájában Tamás egyik kedves kollégája, Pisti –, fontos, hogy a frissen vásárolt piros gyümölcsöket gyorsan szedjük ki abból a dobozból, amelyben haza cipeltük, és egy tálcára terített papíron szórjuk szét levegősen. Ezt mindenképp írd bele a cikkbe! – köti a lelkemre. – Ugyanis, ha a szemek nem érintkeznek, nem nyomorognak egy ládában, nem is fognak megpenészedni.
– Amennyiben le szeretnénk fagyasztani őket télire – fűzi hozzá Tamás bólogatva –, akkor is ugyanezt a módszert javasolom. A tálcán fagyasszuk, és csak utána dobozoljuk, így garantáltan szép szemeket fogunk előszedni a hűtőből decemberben.





– De most vissza a nyárba! Milyen további tippjeid vannak ezekhez a fogásokhoz?

– A kacsamellsalátánál például, meg kell említenem, hogy vörös húsokkal vagy libával is ugyanolyan jól „működik”, szóval nyugodtan helyettesíthetjük bármelyikkel. Mellé krokett vagy burgonyafánk illik, akárcsak a vaddisznószűzhöz vagy a kacsacombhoz – ez utóbbi más szárnyasokkal is kipróbálható.

– A kacsamellsalátát málnaecettel ízesítetted, ez otthon is elkészíthető?

– Igen, nagyon egyszerűen! A málnaszemeket beletesszük egy üvegbe, és ráöntjük az ecetet. Ne ételecetet használjunk, hanem mondjuk, balzsamecetet vagy vörösborecetet! Hűvös helyen hagyjuk állni legalább két hétig.

– És jól láttam, hogy borókát tettél a vaddisznószűzhöz?

– Így lesz igazán pikáns az íze. A ropogós kacsacomb pedig a fahéjas-(egész) meggyes öntetétől lesz különleges, egzotikus. Kóstold csak meg!

Ropogós kacsacomb fahéjas meggyel

Hozzávalók:
4 db kacsacomb, kacsazsír, só, feketebors, fél kg meggy, őrölt fahéj, 3 dkg cukor.

A kacsacombot sóval és kevés borssal bedörzsöljük, majd tepsibe tesszük, és kevés zsiradékot, valamint vizet aláöntünk. Fóliával letakarjuk, 160 °C-os sütőben puhára pároljuk, majd a fóliát levéve a bőrét ropogósra sütjük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, és a cukorral megszórjuk. 1 órát állni hagyjuk, végül fahéjjal ízesítjük, és mikor a kacsacomb már megsült, egyszerűen felmelegítjük, kevés sóval ízesítjük, és már fogyaszthatjuk is.







További két remek recepttel vár benneteket a Nők Lapja július 11-én megjelenő száma!





Még több az e heti Nők Lapjából:





• Szelid magyarok vad vizeken »
• Antonio Banderas, a leghűségesebb kandúr »
• Vendéglői veszedelem »
• Elkísérlek szülni, szoptatni, gyászolni »
• Szerelmes nyár »
• Allergiásoknak is segítenek a kicsi golyók »
• Forró nappalok, buja éjszakák Bangkokban »
• 6 közhely a férfiakról » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top