Aktuális

Hogyan operálják nõvé a férfiakat?

Doktor Thep bangkoki klinikája mocskos és émelyítõ. Mégis, állítólag ez az egyik legjobb (és legolcsóbb) plasztikai sebészet a thai fõvárosban. Egy teljes nemátalakító mûtét például másfél óra alatt lezajlik.





A múlt héten ott hagytam abba, hogy doktor Thep klinikáján, ahol már kezdem megszokni az enyhén szólva is kétes higiéniai viszonyokat, végignézem, amint két fiú elindulhat a nővé válás útján, bár még csak a here-eltávolításra jutott pénzük. Látok még néhány műtétet, de az az operáció, amelyet Thep meg akart nekem mutatni: a nemátalakító műtét, még várat magára. Ugyanis a páciens órák óta késik, és azt gondolom, el sem jön. Vagy csupán az orvos fantáziájában létezik…

Milyen egy férfi, ha nő?

Tévedek. Éppen csak kezd elkapni a „boltkór” egy bevásárlóközpontban, amikor rám telefonál Thep asszisztensnője: várnak, nélkülem nem kezdik el a műtétet. Visszaszaladok, és egy karcsú, magas, dekoratív nőbe ütközöm a bejáratnál. Ő érkezett a nemátalakításra… Sokszor hallottam már, hogy Thaiföldön a legjobb nők valójában férfiak, de most majdnem elhittem, hogy a csinos Wawa született nő. Meséli, azért késett majdnem öt órát a megbeszélt műtétről, mert még beugrott a munkahelyére, a Tiffany bárba, hogy elbúcsúzzon a szerelmétől, hiszen legközelebb már igazi – ahogy ő fogalmaz: százszázalékos – nő lesz, amikor találkoznak.

– A mellemet két éve csináltattam meg, az ádámcsutkámat nem kellett kivenni, a járomcsontomból, az alsó állcsontomból és a homlokomból tavaly levéstek, lecsiszoltak valamennyit, hogy nőies, keskeny legyen az arcom – magyarázza.

– Miért? – ez a kérdés tör elő belőlem. Wawa mosolyog, és kecsesen oldalra billenti a fejét.


– A lelkemben én mindig nő voltam, érted? Kislány, azután nő. Férfitestbe szorult női lélek. Éveken át szedtem a nőihormon-tablettákat, de már abbahagytam. És most… – sóhajt nagyot – …most majd felszabadulok. Mert végre testben is nő lehetek. Annyira vágytam már erre a pillanatra! – borul könnyek közt a nyakamba. Pár évig spórolt a műtétre, most jött össze neki a hatvanötezer baht (háromszázkilencvenezer forint). – Boldog vagyok! – hüppögi, majd óvatosan, hogy a tökéletes sminkje megmaradjon, megtörli a szemét, és eltűnik az emelet irányában, hogy előkészítsék őt a műtétre.

– Thaiföldön bármilyen gyógyszer recept nélkül megvásárolható – magyarázza doktor Thep. – Ezek az emberek már fiatalkoruktól egymásnak adják a tippeket, miféle nőihormon-készítményt szedjenek. Na jöjjön, mielőtt megcsináljuk ezt az átoperálást – fogalmaz így, többes számban. Kicsit aggódom is, mi lesz a feladatom.

– Nézze meg, milyen egy férfi, ha már nem férfi, hanem nő!







Wawa a műtét másnapján boldogan mutatja: végre igazi nő lett

A teljes riportot a Nők Lapja augusztus 8-án megjelenő, 32-es számában olvashatjátok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top