nlc.hu
Aktuális
Mr. Tökéletes keresi párját…

Mr. Tökéletes keresi párját…

Tisztességesek, a férfiasak, az õszinték, a jóképûek, értékes kapcsolatra vágynak, mégis társ nélkül élnek. És itt vannak körülöttünk. Csigó Kata segítségével keressük az okát, miért is magányosak az „igazi” férfiak...

Globális méretekben nézve majdnem biztosra vehetjük, hogy előbb-utóbb mindenkinek akad párja, hiszen a magunk nemében mind tökéletesek vagyunk. Csak azon az apróságon múlik a dolog, hogy megtaláljuk-e azt, aki ezt meg is látja bennünk. De hol és hogyan keressük? Kistelepülésen azért nehéz, mert „kicsi a merítés”, de legalább kevésbé „komplikáltak” a lányok – gondoltuk volna. De tévedtünk.

„Családcentrikus vagyok, mégis magányos”







Horgos Zsolt
– Huszonkilenc éves vagyok, szerintem eljött az ideje, hogy házasságban gondolkodjam, hiszen, ha szeretném megélni a gyerekeim esküvőjét, akkor már nem várhatok sokáig a családalapítással – mondja a regölyi Horgos Zsolt, aki azt tapasztalja, nem egyszerű annak a fiúnak a helyzete, aki komolyabb szándékkal ismerkedne. – Régen, minél több nőt hódított meg egy férfi, annál büszkébb volt magára, a nőknél pedig az számított erénynek, ha minél kevesebb férfivel volt viszonya. Most már egyenjogúság van, ami azt is jelenti, hogy a lányok is gyűjtik a skalpokat. Néha még akkor is, ha épp párkapcsolatban élnek – osztja meg negatív tapasztalatait Zsolt, aki azt mondja, vele már kétszer is megtörtént, hogy néhány hónapos együtt járás után mástól kellett megtudnia, nem ő az egyetlen, akivel párja rendszeresen találkozik. – Az egyik lánynak hónapokon keresztül lelki támasza voltam, és mikor végre összejöttünk, rájöttem, hogy én számára csak „pótlás” vagyok. Elég megrázó volt azzal szembesülni, hogy én csak a második barátja vagyok valakinek, aki találkozásunkkor amiatt panaszkodott, hogy nincs, aki megértené őt, akitől gyengédséget kaphatna. Két ilyen eset után az embernek meginog a női nembe vetett bizalma. Szóval most már óvatosabb vagyok. Persze látom, hogy a pasik ugyanezt csinálják a lányokkal. Mintha ezek az átvágások egymást generálnák: akit megcsaltak, az bosszúból megcsalja a következő párját… Nem értem, miért járnak jobban a szemét pasik? Miért kell a nőknek, hogy beléjük rúgjanak, hogy megalázzák őket, és miért nem jó, ha valaki mindent megtesz egy kapcsolatért? Komoly, őszinte barátnőt keresek, akivel hosszabb távra is tervezhetek.





Zsolt négy hosszabb kapcsolaton van túl. Szerinte „rendszerhiba”, hogy sok fiatal nem találja a párját.

– Az életmódunk, az elvárásaink nem kedveznek az ismerkedésnek és a tartós kapcsolatoknak. A diszkókban szinte lehetetlen ismerkedni, kulturálatlanok a körülmények, sok a részeg és a kábítószeres a fiúk meg a lányok között is. Itt a környéken gyakran rendeznek bálokat, de ezekre általában párok járnak. Legjobb a baráti körön keresztül ismerkedni. Valakinek mindig van egy rokona, ismerőse, akivel érdemes találkozni. Én is főleg ezen a vonalon találtam eddig barátnőt. Viccesen azt szoktam mondani, hogy az igényes, független lányok otthon ülnek, főznek, mosnak, takarítanak, ahelyett, hogy bulizni járnának, ezért nehéz megtalálni őket.

Zsolt úgy látja, nagyon magasak az elvárások a férfiak és a nők részéről is.

– Én például még a szüleimmel élek, és úgy tapasztalom, ez fekete pont. A lányoknak fontos, hogy egy pasinak autója, saját lakása, jó fizetése legyen, hogy eljárjon vele szórakozni, kirándulni. Ahhoz, hogy ezeknek az elvárásoknak megfeleljek, nagyon jó munkahely és normális fizetés kell. Ez nekem megvan: középvezető vagyok egy cégnél, és mivel ezen a szakterületen egyedül vagyok, a túlórázás elvárás. Amikor nagyobb megrendelést kapunk, hónapokig tizenkét órákat dolgozom. Ez a munkamennyiség már a párkapcsolatok rovására megy. A legutóbbi párom, Kriszti is rengeteget dolgozott: tanár, és néha hétvégén is dolgozatot javított, ráadásul Pécsett él, ide száz kilométernyire. Eljött a pillanat, amikor úgy éreztük, nincs elég időnk egymásra, és szakítottunk. Ma már a lányok is karriert akarnak, és mellette a család gyakran háttérbe szorul, pedig egy jól működő kapcsolatban ezt a két dolgot össze lehetne egyeztetni. Épp ezért olyan lányra vágyom, aki tudja, mit akar az élettől, és hasonló az értékrendje, mint az enyém. Legyen őszinte, romantikus, ragaszkodó, családcentrikus, gyermekszerető, szeressen táncolni, és nem utolsósorban minden problémánkat meg tudjuk beszélni. A külsőségek kevésbé lényegesek, de azért fontos, hogy meglegyen a kölcsönös vonzalom.






 Merjünk váltani, ha valami nincs rendben!


Csigó Kata úgy látja, Zsolté tipikus élethelyzet.

– Az ő korában sokan már komoly kapcsolatot keresnének, de a vágyaik és az igényeik nem feltétlenül egyeznek a kortársaikéval, akik még nem mernek elköteleződni. Azt javaslom, hogy tanuljanak az előző kapcsolataikból, a mellényúlásokat, a negatív élményeket tekintsék tapasztalatszerzésnek. Merjenek váltani, ha azt érzik, valami nincs rendben a kapcsolatban! Nem kell leragadni egy olyan helyzetben, ahol tudjuk, hogy a párunk több vasat tart a tűzben, vagy nem hasonlóak a jövőnkről alkotott elképzeléseink! Csak addig maradjunk egy-egy kapcsolatban, ameddig a valóság és az igényeink között elég nagy az átfedés! Aki nyitott szemmel jár, bátran ismerkedik, az meg fogja találni a neki való párt. Feltéve, ha nem akar mindenáron valakit maga mellé.


További Mr. Tökéletesekről (és az ő problémáikról) a Nők Lapja augusztus 22-én megjelenő, 34-es számában olvashattok!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top