Aktuális

Kedvenc honlapjaink

A következõ listában a szerkesztõség által gyakran használt oldalak közül szemezgetünk. Próbáld ki õket, hamar rájuk kattansz te is!

1. Startlap:
Internetes katalógus, amely jól átgondolt struktúrával és bőséges tartalommal segít minket, egyszerű szörfözőket. A Startlap minden egyes témához külön aloldalt kínál, ahol az adott témakörhöz kapcsolódóan linkgyűjteményt találhatunk. Ezek az aloldalak egyébként a lap.hu webcím alá tartozó önálló címen is elérhetőek. Így például a Startlap kerékpárral foglalkozó oldala a bicikli.lap.hu cím alatt közvetlenül is hozzáférhető. S hogy milyen témák vannak? A temakor.lap.hu oldalon A-tól Z-ig az
összes oldalt megtalálhatjuk.


2. Időjárás-előrejelzés:
A metnet.hu áttekinthető, jól kezelhető oldal. A www.idokep.hu honlap pedig a pillanatnyi időjárásról ad tökéletesen megbízható, rendkívül aprólékos adatokat.


3. Online újságok:
Mi az alábbi internetes újságokat kedveljük a legjobban: Origo (origo.hu/); Index
(index.hu); Nők Lapja Cafe (nlc.hu); FigyelőNet (fn.hu); HVG (hvg.hu); Népszabadság Online (nol.hu), Nemzeti Sport (nemzetisport.hu)., Hírstart (hirstart.hu)


4. Online ügyintézés:
A kormányzati portál, a magyarorszag.hu honlap ugyan még távolról sem tökéletes, de vétek nem használni, ugyanis rengeteg időt spórolhatunk meg vele. Innen megtudhatjuk, milyen ügyintézéshez milyen papírokra lesz a hivatalban szükségünk, sőt az interneten keresztül időpontot kaphatunk az adott hivatalba. Részletes leírás a kormányzati portálról itt.


5. Szabadidősprogram-kereső:
A Nők Lapja Évszakok szerint jelenleg a port.hu és a szrtv.hu a két legjobban áttekinthető és legkényelmesebben kezelhető programkereső honlap. Tévéműsor, moziműsor, sport, koncert, színház, fesztivál, kiállítás… Ha ezek mégsem tetszenek, alternatív megoldásként kipróbálhatod az exit.hu oldalt.


6. Közlekedés:
A www.menetrendek.hu oldalon keresztül megtaláljuk Magyarország összes helyi és távolsági tömegközlekedési szolgáltatójának (Volán, MÁV, BKV) menetrendjét, valamint a Malév-menetrendet. A fővárosban a BKV külön útvonaltervezővel kedveskedik azoknak, akik nem tudják, mivel utazzanak: utvonal.bkv.hu. Ha autóval indulnánk útnak, akkor inkább a terkep24.hu útvonaltervezőt használjuk. A fővárosi dugókat a fovinform.hu oldal segítségével kerülhetjük el.


7. Az örök kérdés: hol vásároljunk?:  A Kirakat.hu egy olyan portál, ami termékeket, árakat, boltokat hasonlít össze és véleményez. Hogy ne kelljen körbejárnunk a várost ahhoz, hogy felmérjük az árakat…


8. Ételrendelés:
A netpincer.hu legalább 150, az ország számos pontján elérhető házhoz szállító cég ajánlatát teszi elérhetővé egy helyen. Az oldalon a klasszikus éttermi fogások mellett napi ebédet, élelmiszert és szendvicseket is lehet rendelni.


9. Egészség:
Egészséges életmódról, diétákról, mozgáskultúráról olvashatunk a welnesscafe.hu honlapon. Betegségekről, gyógymódokról, gyógyszerekről a weborvos.hu, a webpatikus.hu, az informed.hu és a hazipatika.com oldalon írnak részletesen


10. Sütés-főzés:
Az internet a finomabbnál finomabb receptek kifogyhatatlan tárháza. A recept.lap.hu megpróbál rendet teremteni ott, ahol az majdnemhogy lehetetlen… Ugyanezt teszi a fakanal.hu. Jópofa és jól használható oldal a mindmegette.hu is!


11. Elektronikai, számítástechnikai eszközök vásárlása:
A depo.hu különböző elektronikai kiskereskedők ajánlatait összegzi termékek szerinti bontásban – így rögtön láthatjuk, hogy ki mennyiért és milyen szállítási feltételekkel kínálja a keresett terméket. Hasonló, ám átfogóbb szolgáltatást nyújt a kirakat.hu (lásd feljebb). A teszvesz.hu online aukciós honlapon pedig használt, ám jó állapotú elektronikai eszközökre licitálhatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top