nlc.hu
Aktuális
Elhízás – horoszkóp

Elhízás – horoszkóp

Vannak emberek, akik annyit ehetnek, amennyit akarnak, mégsem változik a testsúlyuk, míg másokat szinte a levegõvétel is hizlal. A miértre a magyarázatot az égbolton is kereshetjük!

Az ezoterikus nézetek szerint az ember testsúlya jól kifejezi a test és a lélek egymásra gyakorolt hatását. Mert azok az emberek, akiket belső bizonytalanság gyötör, vagy úgy érzik, nem kapnak elég szeretetet, nem figyelnek rájuk, nem gondoskodnak megfelelően róluk, azok többet esznek, és a biztonságot pluszkilókkal igyekeznek megteremteni. Persze a szeretetéhséget a többletfalatozással nem lehet csillapítani, mert hiába lakik jól a testünk, a lelkünk még éhes marad. A falatozás után éppen úgy hiányoljuk a figyelmet, a cirógatást, a törődést, mint előtte. De az is igaz, hogy míg eszünk, addig a tányéron lévő finomságokra koncentrálunk, és nem gondolunk a félelmeinkre, a magányra, nem vagyunk elégedetlenek, sem szorongók.

A Jupiter és az éhség





A születés pontos idejére kiszámított horoszkópból kiolvasható, hogy valaki hízásra hajlamos-e, pontosabban elfogadási problémái vannak-e, s ha igen, miért. Az asztrológiában a Jupiter jelenti az elfogadást, illetve a befogadást. Azok az emberek, akik születése pillanatában kozmikusan erősen állt a Jupiter, és jó fényszögeket alkotott a többi égitesttel, feltételezhetően nem fognak elhízási problémával küszködni. Őket a születésükkor valószínűleg mindenki várta, ezért kevesebb bajuk lesz az élettel, az életben. Mivel őket nem utasították el, ők sem utasítják el a környezetüket, nincs szükségük arra, hogy nagyobbnak, tekintélyesebbnek látszódjanak, mint amilyenek valójában.

Ám akiknek születésekor a Jupiter gyengén állt, azok feltételezhetően életük során jelentős súlytöbblettel rendelkeznek majd. Ennek gyakori oka, hogy valamelyik szülő vagy családtag nem akarta teljes szívvel a csemetét. Sok esetben a gyermek az elutasítástól való félelem miatt eszik sokat, válik egyre kövérebbé, terebélyesebbé, amivel fel akarja hívni magára a figyelmet. A gyengén álló Jupiterrel született embereknél gyakrabban alakulnak ki felnőttkorban hamis énképek, álarc mögé bújnak, védőfalat építenek maguk köré – sokszor – hájból, mert attól félnek, ha kiderül, valójában milyenek, akkor nem fogják őket szeretni, és nem kellenek.

Csillagjegyek és kilók

Persze nem küszködik minden súlyfelesleggel rendelkező ember elfogadási problémával. Vannak például olyan csillagjegyek, amelyek hízásra hajlamosak. A Rák és a Halak jegyében született emberekről azt állítják, szuper érzékeny lelkiviláguknak köszönhetően hajlamosabbak a hízásra. Például stressz esetén gyakran a finom falatokhoz menekülnek, és bennük találnak vigaszt, megnyugvást. Ők azok, akiket talán még a levegővétel is hizlal, és akiknek például a szervezete több vizet tárol a kívánatosnál. A Skorpió, a harmadik vizes jegy szintén hajlamos a hízásra, de a kilók észrevétlenebbül rakódnak rá, mint a Rákra és a Halakra. A Skorpió azt hiszi, hogy büntetlenül falatozhat, és ezt sokáig teszi, aztán ő döbben meg a legjobban, amikor a hátán vagy a felkarján egyszer csak kibuggyan a háj.

A tüzes jegyek közül a Kos ritkábban hízik el, talán az állandó magas hőfokon izzása, az izgágasága, a felgyorsult anyagcseréje miatt. A Nyilasok általában a csípőjükön, a combjukon, főleg a bricseszrészen raktározzák a felesleget. Az Oroszlánok „súlyosabb” egyéniségek, az állatöv legtekintélyesebb jegye élvezi az életet, és nem mindig érez kedvet a mozgáshoz. Ő rendszerint a felesleges kilóival is a tudomásunkra kívánja hozni, hatalmas emberrel van dolgunk, jó lesz vele vigyázni…

A földies jegyek közül hízásra hajlamos a Bika, hiszen ő az asztali örömök, az evés, ivás nagy élvezője, és miután jól teleette magát, szeret hosszan ejtőzni. Nála a háj leggyakrabban a hason mutatkozik meg. A Bak és a Szűz ritkábban hízik el, az asztrológia szerint azért, mert lelkileg kevésbé érzékenyek, erős önfegyelemmel rendelkeznek, például, ha valami sérelem éri őket, nem menekülnek bánatevésbe. Ráadásul az egészséges életmód élharcosai, akik példamutatóan böjtölnek, méregtelenítenek, és szem előtt tartják, amit Hippokratész mondott a tanítványainak: „A táplálkozásban keressétek gyógyulásotokat!”

A levegős jegyeket – Ikrek, Mérleg, Vízöntő – általában a mozgékonyságuk és a hiúságuk tartja vissza a mértéktelen falatozástól. Pontosabban, azért fogják vissza magukat, mert ha felszednek jó néhány kilót, nem tudják a legtrendibb ruhadarabokat viselni.

Teliholdkor többet eszünk

Vannak olyan csillagállások, amelyek az embert arra ösztönzik, hogy többet egyen a kelleténél. Ilyenkor általában nagyobb nyomás nehezedik ránk, stresszesebb helyzetek váltják egymást. Például teliholdkor, valamint az azt megelőző két-három nap idején. A Nap és a Hold, a férfi és a női jelölők ilyenkor egymással szembe kerülnek, a feszültség kibírhatatlanná válik, nagyobb a szeretetigény, kevesebb a türelem. És ha másként nem megy, a feszültséget több étel magunkhoz vételével vezetjük le.





Hízásra hajlamosító csillagállások a következő időben:

2007. szeptember: 11, 12, 13, 14, 24, 25, 26, 27, 28.

2007. október: 7, 8, 9, 10, 23, 24, 25, 26, 27.

Tipp: Mérd fel tested állapotát a wellness café kalkulátorainak segítségével!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top