nlc.hu
Aktuális
10 õszi sminktipp

10 õszi sminktipp

Visszatért a füstös szemek, a finoman színezett ajkak és erõsen festett körmök divatja. Mivel idáig minden erõsen csillogott, most a matt festékek jelentik az újdonságot. Jó hír: ezekkel gyorsabban és könnyebben megy a sminkelés!

Az idei őszön minden divatos, ami matt hatású. Legyen szó arcpúderről, szemhéjpúderről, vagy rúzsról. A bőr leheletfinom fényben csillanhat meg, de csak a járomcsontokon, a dekoltázson és a vállon.

Az őszi divat szerint







  1. Ismét trendi a kőpúder, amely áttetsző árnyalatokban kapható, és amely az arc egyes pontjainak – a legszebb területek – kiemelésére tökéletesen alkalmas.

  2. A matt szemhéj titka azokban az új festékekben rejlik, amelyek nagy koncentrációjú, finomra őrölt pigmenteket tartalmaznak. Ezért a telt, intenzív árnyalatot akár egyetlen ecsetvonással felvihetjük a szemre.

  3. A szemhéjpúderek közül divatszín: a szürke, az ezüst, a kékesszürke, az arannyal színezett fekete, az ezüstös bronz, a padlizsánlila, a gesztenyebarna, a bíborral futtatott szürke, az aszfaltfekete és a karamell.

  4. A szemfestékek piacának újdonsága a stift formájú szemhéjpúder, amely különösen ajánlott a bizonytalan kezűeknek, vagy azoknak, akik még csak most ismerkednek a sminkelés tudományával. Hiszen a szemhéjpúder-rudacskával kevesebb az esély arra, hogy sminkeléskor hibát vétsünk, vagy a festék elmázolódjon, esetleg többet tegyünk fel, mint amennyitől jól nézünk ki.

  5. A szemkihúzók között egyformán hódít a ceruza és a tus. Ismét trendi a fekete, az elektromos bíborszín és a keserű csokoládé árnyalata.





  6. A szempillaspirálok – ahogy ahhoz már szinte minden szezonban hozzászoktunk – ismét megújultak. Az újdonság a spirálkefében rejlik, amely egyszerre ritkítja és teszi érzékien dússá a pillákat. A pillafesték pedig a hidratáló összetevők mellett E-, valamint B5-vitamint is tartalmaz, amelyek a kis szőrszálacskák épségét és szépségét védik.

  7. Az arcpirosítóknál eddig divatos csillogós, bronzos árnyalatot felváltja a korall rózsaszín, amely harmóniában van a szemhéjra kerülő mélyebb árnyalatokkal, és a nyári barnaságát egyre inkább elveszítő bőrrel.

  8. A gyöngyházfényű vagy aranypigmentekkel dúsított rúzsunkat az idei őszön tegyük a sminkes fiókunk mélyére, mert most a matt hatásúkkal lehetünk divatosak. Trendszínek: rózsapiros, karamell, burgundi vörös.

  9. Míg az ajaklakkok ebben a szezonban teljesen kimentek a divatból, addig a szájfényeknek azon változatai, amelyek bézs, mogyoró, karamell, nugát árnyalatúak, még mindig népszerűek. Hiszen a füstösre festett szemekhez tökéletesen illenek.

  10. A körmöknek nem kell a rúzzsal azonos színben pompázniuk, de nem árt tudni, hogy a nyári élénk, üde színeket felváltják a mélyebb tónusok. Mint amilyen a vörösbor, a rubin, a krémes vörös és a gyöngyházfényű fekete. Ezek a színek általában rövid, kissé szögletesre formázott körmön mutatnak jól.

Fontos a krémmentesség





A szem festése csak akkor lesz tökéletes, a hatása hosszan tartó, ha teljesen száraz, zsírmentes a szemhéj. El kell távolítanunk a korábban felvitt szemránckrém nyomait, mégpedig aloével, és egyéb bőrt nedvesítő hatóanyaggal átitatott kis vattakoronggal. Ettől a bőr ugyan száraz tapintású lesz, de nem szárad ki, nem húzódik. Ha ezt nem tesszük meg, akkor számíthatunk arra, hogy:

  • a zsíros bőrön nem tudjuk eldolgozni a szemhéjpúdert,

  • ha mégis sikerül, később a szemhéjon kis szigetecskékben gyűlik össze a púder, és a bőr foltos lesz,

  • a szemkontúr-ceruza vagy a tus is egy-két óra múlva a krémmaradék hatására elmázolódik,

  • a szempilla a pislogáskor érintkezik a zsíros bőrrel, ezért rövid idő eltelte után lassan elkezd a szőrszálacskákról oldódni a festék.

Profi szemhéjfestési tanácsok



A szemhéjat a kőpúder pamacsával finoman púderezzük be, erre jobban tapad a szemhéjfesték.

  • Ne vigyünk fel egyszerre túl sok festéket a szemhéjra, mert a fölösleget sokkal nehezebb lesz majd eltávolítani, mint a keveset újabbal kiegészíteni.

  • Ha túl sok szemhéjpúder tapadt az ecsetünkre vagy az applikátorunkra, akkor húzzuk finoman végig a kézfejünkön, így máris eltávolíthatjuk a felesleget.

  • A szemhéjpúdert mindig ferdén kifelé és felfelé húzzuk, ezzel a szem optikailag nagyobbnak, nyitottabbnak, a tekintet frissebbnek látszik. Ha nem felfelé húzzuk a színt, akkor a szemünk szomorúnak, sírósnak és a fáradtnak tűnik.

  • Ha két színnel dolgozunk, ügyeljünk arra, hogy a színek határvonala ne legyen éles, finoman satírozzuk egybe.

  • Ha befejeztük a szemhéj festését, leheletfinom púderréteggel átfuthatunk rajta, ami a profi sminkesek szerint még tartósabbá teszi a festést.







  • Füstös hatású szem festése



    1. A szemhéj belső peremét fekete szemceruzával kihúzzuk, ügyelve rá, hogy a vonal a szempillák tövéig érjen csak.

    2. Kisebb ecsettel satírozzuk el ezt a vonalat, mert így válik lágyabbá a tekintet.

    3. Közvetlenül a ceruza vonalára az applikátorral felvisszük a fekete szemfestéket, amelyet elmaszatolunk.

    4. A divatnak megfelelő szemhéjpúdert felkenjük a szem köré úgy, hogy a szín kifelé fokozatosan halványodjon.

    5. A pillákat ezután festjük át spirállal. A kis szőrszálacskákat alulról és felülről egyaránt húzzuk át a festékkel, mert ettől válik az arc finoman szexissé!






       Még több az e heti Nők Lapjából:





      • Nyári karácsony Ózdon » 
      • Oláh Ibolyával mentora, Anyácska beszélget »
      • Verhetetlen tízóraik! »
      • Mentsük meg a férfiakat! »
      • 10 őszi sminktipp »
      • Exkluzív interjú John Travoltával »
      • Miss Tökéletesek »
      • Szeptemberi pénztárcafrász »  

    Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top