nlc.hu
Aktuális
Nagy õszi egészséghoroszkóp

Nagy õszi egészséghoroszkóp

Utánajártunk, hogy az idei õszön a tizenkét állatövi jegy szülötteinek mire kell különösen figyelniük testi-lelki egészségük szempontjából, és hogyan elõzhetik meg a betegségeket.

Kos (III. 21. – IV. 20.)

Heti egy nap legyen csak a pihenésé!

Prognózis: Az idei őszön nemcsak arra kell jobban figyelnie, hogy mit, mivel és mikor eszik, hanem arra is, hogy minden héten legalább egy napot a teljes pihenésnek és kikapcsolódásnak szenteljen! Ezzel elkerülheti a borús hangulatot, a nyomasztó érzéseket, és mindezekkel a betegségek kialakulását is.

Lelki tényezők: A gyomorprobléma kialakulásának lelki oka, hogy dühös valakire, és bizonytalanságban érzi magát. Mindezt nem meri kimutatni, a problémát nem tudja felelősséggel megoldani, és teljesen elfojtja agresszióját. Mindenen belül rágódik, nyel és nyel, s legszívesebben visszakívánná a gyermekkor gondtalanságát.

Nők Lapja-asztrotippek:

1. Beszéljen őszintén családtagjaival a gondjairól, és bátran kérjen tőlük segítséget a megoldásához!

2. Mérsékelje a citrusfélék, a kávé, a tea fogyasztását, a dohányzást igyekezzen teljesen elhagyni!

3. Hetente háromszor iktasson be lazító testmozgást, mint amilyen az úszás, a jóga vagy a nyújtó gyakorlatok!


Bika (IV. 21. – V. 20.)

A cékla jobb kedvre deríti

Prognózis: Az idei őszön több erővel és energiával rendelkezik, mint a korábbi hónapokban, s erre szüksége is van, hiszen a környezetében élő emberek mind-mind önre támaszkodnak. Különösen családtagjai, akiknek nemcsak az életét kell megszerveznie, hanem előfordulhat, hogy ki is kell őket szolgálnia. Csúszásveszélyes az idei ősz, ezért nézzen jobban a lába elé, mert csontját törheti.

Lelki tényezők: A csontproblémák kialakulásának lelki okai között szerepel, hogy egy életterületen eddig túlságosan keményen, rugalmatlanul viselkedett, és kevésbé tudott másokhoz alkalmazkodni.

Nők Lapja-asztrotippek:

1. Fogadja el, hogy nem csak az lehet jó ötlet, amelyet ön talál ki, és igyekezzen kedvesebben viselkedni!

2. Rendszeres testmozgásra van szüksége, amellyel a csontállomány karbantartható.

3. Az étrendjében szerepeljen a cékla, amely erősíti a csontokat, serkenti a sejtnövekedést, segíti a víz kiürülését, savtalanít, és optimista hangulatot hoz.








Ikrek (V. 21. – VI. 21.)

Nyerjen új erőt a nyers kosztból!

Prognózis: Az idei őszön minden erejét és energiáját összeszedi, mert olyan pénzösszeg megkeresésére, vagy olyan munkalehetőség vállalására kerülhet sor, amely hosszabb távon garantálja a biztos megélhetést. Ahhoz, hogy bírja az iramot, hogy ne fáradjon el, ne váljon kimerültté, és a vírusok se döntsék ágynak, bőséges táplálkozásról és elegendő pihenésről kell gondoskodnia.

Lelki tényezők: A nagyfokú testi vagy lelki megerőltetés mellett olyan döntést kell hoznia, amely mások elvárásainak felel meg, s ön a szíve szerint nem így cselekedne. Emiatt hosszú ideig nem fog tudni megbocsátani önmagának.

Nők Lapja-asztotippek:

1. Reggelente váltva, hideg-meleg vízzel zuhanyozzon, ezzel serkentheti a vérkeringését!

2. Az anyagcsere élénkítésére a gyümölcsök, a zöldségek, illetve a nyerskoszt és a saláták legkiválóbbak.

3. Ha még nem próbálta ki a nordic walkingot, elérkezett az ideje. Ez a friss levegőn végzett, kíméletes, de minden porcikáját megmozgató sport segít abban, hogy a zord őszön is ereje teljében legyen.


Rák (VI. 22. – VII. 22.)

Eukaliptusszal harcoljon a nátha ellen!

Prognózis: Az idei őszön gyorsabban gyógyul ki a betegségekből, mint az előző esztendőkben. Ha műtéti beavatkozásra kerül sor, hamarabb felépül, és fájdalmai is egykettőre elmúlnak. Előfordulhatnak váratlanul fellépő lázas megbetegedések, amelyek éppen olyan gyorsan elmúlnak, mint ahogy jönnek.

Lelki tényezők: A lázzal járó, váratlanul kialakuló betegségek, mint amilyen például az influenza, menekülésvágyra utalnak. Hiszen ha elege van valakiből, valamiből, olyan testi tünetet produkál, amely segítségével visszahúzódhat, miközben családtagjai fokozott figyelmét élvezheti.

Nők Lapja-asztrotippek

1. A tányérján többször forduljon elő vörös káposzta, amely C-vitaminban és szelénben gazdag, ennek köszönhetően erősíti az immunrendszert, védi a sejteket, és fokozza a pajzsmirigy működését.

2. A masszázs a lehangoltság és az ingerlékenység a kezelésére kiválóan alkalmas.

3. Az eukaliptuszos masszázst pedig a megfázásos tünetek enyhítésére ajánljuk.


Oroszlán (VII. 23. – VIII. 23.)

A tai csi óvja lelki békéjét

Prognózis: Az idei őszön emésztőrendszeri panaszokra kell számítania, amelyet kényszerű várakozás miatti idegfeszültség vált ki. Elsősorban a magánéletében kell türelmesnek lennie, különben a jó családi kapcsolatait kockáztatja! Külföldi utazás is fontosabb szerepet kap az életében, ami miatt szintén többet izgul.

Lelki tényezők: Túlságosan magasra tette a mércét, mindaz, amit erre az évre tervezett, már mértéktelenségre utal. E feladatok nyomasztják, amire a teste betegséggel reagálhat. Engedjen elvárásaiból, ne akarjon mindent egyszerre!







Nők Lapja-asztrotippek:

1. A tai csi különösen ajánlott önnek, hiszen a meghatározott testtartásokban végrehajtott, lassú mozgás nyugtatja az idegrendszert, és hosszú távon elmélyült lelki békéhez vezethet.

2. A lakásban naponta többszöri szellőztetésre van szükség, mert a fűtés miatt a levegő szennyezettebb és szárazabb, ami fejfájást, vérnyomásproblémát, idegrendszeri és légzési zavarokat okozhat.

3. Tartózkodjon többet a szabadban, minimum napi egy órát!


Szűz (VIII. 24. – IX. 23.)

Diétával védje ízületeit!

Prognózis: Az állatövi jegyek közül ön a legmegbízhatóbb időjárás-előrejelző, hiszen ahogy közeledik a hideg, nyirkos idő, úgy jeleznek az ízületei. A mozgásszervi panaszokat, fájdalmakat okozhatja még sportsérülés, zúzódás, gyulladás vagy kopás. Ezért ne vigye túlzásba a testmozgást, és tartózkodjon a hirtelen mozdulatoktól!

Lelki tényezők: Az ön álláspontja igen merev egy kérdésben, nem tud engedni az elképzeléséből. Mindennek oka, hogy nem tudja a másik ember szemével is szemlélni a helyzetet, elfogadni, hogy ő mást akar. Mindeközben valakinek terhét, problémáját is magára veszi, ami mázsás súlyként nehezedik önre.

Nők Lapja-asztrotippek:

1. Kezdjen diétába, mert ha csökken a testsúlya, az ízületek terhelése is csökken!

2. Mérsékelje a húsevést, mert az fokozza a vérben a húgysavszintet, ami szerepet játszik az ízületi betegségek kialakulásában.

3. Fogyasszon több kukoricát, szóját, olívabogyót, hagymát, fokhagymát, babfélét!


Mérleg (IX. 24. – X. 28.)

Tartsa melegen a lábát!

Prognózis: Úgy érzi, most nem engedheti meg magának, hogy beteg legyen, mert nagy lehetőség előtt áll, amely új irányt szab a jövőjének. Mégis előfordulhat – éppen a túlterheltségnek köszönhetően – hogy meghűl, és magasra szökik a láza. Kezelését ne hanyagolja el, mert később komoly szövődmények lehetnek felelőtlensége következményei.

Lelki tényezők: Mozgásba lendül az élete, azok a változások, amelyekre várt, végre megtörténnek. Tisztázódik egy régóta húzódó, félreértésekkel, gyötrődésekkel teli helyzet, és elköltözik a közeléből az a személy, akiről úgy érezte, mérgezi az életét.

Nők Lapja-asztrotippek

1. Ügyeljen arra, hogy a lába ne hűljön ki, mert ha romlik a vérkeringés, gyengül a szervezet immunvédelme a baktériumokkal szemben.

2. Párásítsa a lakásában a levegőt, és igyon sok folyadékot: csipkebogyóteát, feketeribizli-szörpöt, limonádét!

3. Ha náthás, szánjon minimum három napot a pihenésre, amikor nem mozdul ki az egyenletesen meleg lakásból.


Skorpió (X. 29. – XI. 22.)

Merje kimutatni az érzéseit!

Prognózis: Szervezete most sokkal jobban ellenáll a vírusok támadásának, mint korábban. Energiája, úgy tűnik, kiapadhatatlan, ami problémát okozhat, az a vérkeringési zavar, amely változatos tünetekben nyilvánulhat meg: fejfájás, szívpanaszok, szédülés, a kezek, lábak zsibbadása, nőknél menstruációs problémák.

Lelki tényezők: A vérkeringési zavar arra utal, hogy megpróbálja kikerülni a konfliktusokat, mert békét és nyugalmat akar. Negatív érzései megmaradnak a gondolat szintjén, de mivel nem meri kimutatni ezeket, egészségügyi panaszokat okozhatnak.







Nők Lapja-asztrotippek

1. Rendszeres és könnyű mozgás: úszás, kerékpározás vagy séta.

2. Egyen káliumban gazdag élelmiszereket: spenót, brokkoli, banán, burgonya, zeller, káposztafélék, hüvelyesek és spárga.

3. Száműzze asztaláról a sótartót, mert a só megköti a vizet a szervezetben, növeli a keringő vér mennyiségét, s ez fokozza az érfalakra nehezedő nyomást.


Nyilas (XI. 23. – XII. 21.)

Magnézium a fáradékonyság ellenszere

Prognózis: Ön a tettek embere, de most nagyon szeretne lazítani, mert fáradtnak, kimerültnek és gyengének érzi magát. A fáradékonyság esetén érdemes lenne olyan vizsgálaton részt vennie, amelyből egyértelműen kiderül, milyen nélkülözhetetlen nyomelem hiányzik a szervezetéből. Ha kórházi kezelésre indul, vagy műtéti beavatkozás előtt áll, a lelkiismeretes és nagy tudású személyzetnek köszönhetően gyógyulása zökkenőmentes lesz.

Lelki tényezők: Az elmúlt időszak rendkívül megterhelő volt, egyszerre több mindenre kellett összpontosítania – éjjel-nappal dolgozni és a magánéletében történő változásokhoz is alkalmazkodni – mindez hallatlanul nagy energiákat igényelt. Ettől lett kimerült és fáradt.

Nők Lapja-asztrotippek

1. Igyon naponta egy magnézium pezsgőtablettát, amely elűzi a fáradékonyságát!

2. A túlzott cukorfogyasztás korlátozza a vitaminok felszívódást. Kerülje a szénhidrátdús lakomákat!

3. A rendszeres zenehallgatás hozzájárul a túlterhelés okozta fáradtsági rohamok megelőzéséhez.








Bak (XII. 22. – I. 20.)

Kímélje a hörgőit!

Prognózis: Annyi minden leköti a figyelmét, hogy észre sem veszi, mikor hűl le az idő, így gyakrabban megfázhat az idei őszön. Beteg hozzátartozó ápolásakor is megfertőződhet. Hörgői nagyon érzékenyek!

Lelki tényező: Úgy érzi, mintha valaki elszívná ön elől a levegőt. Fojtogatónak véli a helyzetét, mert korlátozzák, így nem teheti azt, amit szeretne, amihez megvan a tehetsége, a tudása. Szeretne önálló lenni, és hozzájutni mindahhoz, amiről úgy érzi, jogosan önt illetné. De szerencséje lesz, fellélegezhet, miután megszabadulhat attól, aki/ami eddig az akadályt jelentette.

Nők Lapja-asztrotipp:

1. A C-vitamin javítja a fehérvérsejtek és az immunanyagok működését a vírusok és a baktériumok elleni harcban. Ezért egyen sok citromot, grépfrútot, narancsot, kivit, szőlőt!

2. Mérsékelje a köhögést kiváltó ingereket, például a hangos beszédet és a kiabálást!

3. Kerülje a cigarettafüstös helyeket!


Vízöntő (I. 21. – II. 19.)

Zöldteával a fogak védelméért

Prognózis: Vegyen vissza kicsit a tempóból, és vállaljon kevesebb pluszmunkát, különben túlhajszoltsága egészségügyi gondokat okozhat! Ráadásul figyelmetlenebb a szokásosnál, kapkodóbb, ami növeli a balesetveszélyt. Érdemes lenne a fogait is ellenőriztetni, még akkor is, ha nincs semmilyen panasza, mert egy alattomosan romló fog sok problémát okozhat.

Lelki tényező: Olyan nagy esemény előtt áll, amelyről tudja, hogy megváltoztatja az életét, és egészen másként fog élni, mint eddig. Örül ennek, de titkon fél is tőle, mert úgy érzi, hogy az új helyzetben nemcsak a nézetein kell változtatni, hanem elveszíti a szabadságát is.







Nők Lapja-asztrotippek:

1. Beszéljen barátaival nyomasztó problémáiról, mert olyan tanácsokat kaphat, amelyek segítik a tisztánlátásban.

2. Igyon naponta egy csésze zöldteát, amely számtalan jó tulajdonsága mellett védi a fogakat a szuvasodás ellen.

3. Sajátítson el relaxációs technikákat!


Halak (II. 20. – III. 20.)

Vörös áfonya leve védi a vesét!

Prognózis: A kötelességek, az egykori fogadalmak, a lelkiismerete – és talán a pénzhiány is – miatt úgy érzi, ezen az őszön gúzsba kötik. Könnyebb, lazább, gondtalanabb életre vágyakozik, és hiába jön az új helyzet, amely frissességet, üdeséget hozna az életébe, mégsem mer lépni. Bátorság, merjen változtatni, és vessen véget a megbetegítő helyzeteknek! És persze öltözzön melegen, hogy ne fázzon fel!

Lelki tényező: A húgyúti gyulladásról az ezotéria úgy tartja, hogy a makacsul ragaszkodást – akár egy személyhez, akár egy élethelyzethez – szimbolizálja. Olyasmihez ragaszkodik, amelynek már régen lejárt az ideje.

Nők Lapja-asztrotippek:

1. Rendszeresen fogyasszon vörösáfonya- és a ribizlilevet, mivel ezek csökkentik a vizelet pH-ját, ami kedvezőtlen környezetet jelent a baktériumok számára.

2. A húgyhólyag és a vese átmosására ajánlott olyan teakeverék, amelyben megtalálható a nyírfa levele, az aranyvessző, a csalán és a tarackgyökér is.

3. Segítenek a vitaminban gazdag gyümölcsök, főleg a citrusfélék, a húgyúti gyulladások megelőzésében.






Még több az e heti Nők Lapjából:





• Zsonglőrködés az idővel »
• Ikrek, lombikból »
• A kisbabám, a félelmeim és én »
• Gondoljunk a télre! »
• Ahogy Jennifer Lopez és Marc Anthony éli »
• Én azt mondom, mire ő azt gondolja…»
• Szulák Andrea gyermeke már öt hónapos »
• Munkamegbeszélés az ágyban » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top