A tárkonyos burgonyaleves a savanykás levesek laktató, ízletes és nagy családjába tartozik. Erdélyben úgy nevezik: fehérrokolyás pityókaleves. (Erdély a savanykás levesek Kánaánja, már amennyiben ez nem képzavar. Sajnos az.) Nem kell hozzá sok idő, és a krumpli sem állítja a beszerzésre vállalkozót nehéz feladat elé.
A zúza is könnyen beszerezhető, és nem drága. Igaz, tovább kell főzni, mint a csirkehúst, sőt, a sertéshúsnál is tovább, de megéri. Van, aki a zúzát előbb leforrázza, de Tamás ezt nem ajánlja, mert akkor elmegy az íze.
A lekváros piskóta egyszerű és finom, még akkor sem drága sütemény, ha a piskótatésztához 6 tojást használunk.
Jó étvágyat az ebédhez!
Tárkonyos burgonyaleves Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, 2 dl tejföl, tárkony, tárkonyecet. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és egyforma kockára vágjuk. 2 liter sós vízben feltesszük főni. Mikor majdnem puha a burgonya, egy kevés főzőlével elkevert tejföllel behabarjuk. Megszórjuk szárított vagy finomra vágott friss tárkonnyal és ízesítjük tárkonyecettel. A még élvezetesebb íz eléréséhez, a tűzről lehúzva, keverhetünk hozzá 2-3 tojássárgáját is. De természetesen e nélkül is kiváló. |
A kis pénz, nagy ebéd másik két receptjét, a Nők Lapja október 3-án megjelenő, 40-es számában olvashatjátok!
Még több az e heti Nők Lapjából: Anyu, meleg vagyok! 2. rész » Ahol a gyerekeké és a pingpongé a főszerep…» Kis pénz – nagy ebéd » Készüljünk a várandósságra…» Háromezer dollár, és magáé a kisbaba » Miért nem kívánjuk egymást? » Nők és az életkor – Jakupcsek Gabriella » A Da-Vinci kiállítást látni kell! » Loladoktor rendel » |