nlc.hu
Aktuális
Alma a köbön

Alma a köbön

A legmagyarabb gyümölcs, sokak szerint a legfinomabb is. Az alma tényleg tele van vitaminnal, és ha megfelelõen tároljuk, eláll egész télen át. Együk, csomagoljuk a gyereknek tízóraira, de fõzzük és süssük is – már ha jót akarunk!





Tamás ezen a héten egy tízpontos almatortával rukkolt elő, amelyet ráadásul „két legyet egy csapásra” jeligével tett az asztalra. Legjobb ugyanis, ha főzünk egy almakompótot, majd a meglehetősen nagy darabokra vágott gyümölcsök egy részét tíz perccel a kompót elkészülte előtt kivesszük. A linzertészta kezdőknek és gyakorlottaknak sem okoz gondot, sőt, a berácsozás sem tartozik a megoldhatatlan feladatok közé. Tamás a boltokban előszeretettel használt „piros almát” tette a tortába és a kompótba, de minden fajtát használhatunk.

A kompót fűszerezésekor séfünk a citromot, a vaníliát és a szegfűborsot ajánlotta figyelmünkbe, s a végeredményt kóstolva, kár is lenne elvetni a tanácsait.

Csirkeételek kísérője is lehet az alma, csakúgy, mint a mangó, a körte, a dió vagy a barack. A gyümölcsök és a húsok társításában majdnem annyi jóízű lehetőség rejtőzik, mint a húsok és a zöldségek találkozásában.

Hát akkor, jó étvágyat mindenkinek!






Almakompót


Hozzávalók: 2 kg gála alma, cukor, 2 rúd fahéj, 10 szegfűszeg, fél rúd vanília, 1 citrom, só.







Az almákat meghámozzuk, négybe vágjuk, és a magházukat kivájjuk. 2 liter vizet felforralunk a fűszerekkel, a citrom levével, 1 csipet sóval és ízlés szerinti cukorral. Ha forr és a cukor elolvadt benne, beletesszük az almákat, és pár percig főzzük. Nem jó, ha az almák szétfőnek, elég, ha szinte csak leforrázzuk. Lehűtve fogyasztjuk.



 


 


 


 


































Tamás további két almaspecialistásának recepjtét (Almatorta, Almás-diós-mézes csirkemell) a Nők Lapja október 10-én megjelenő, 41-es számában olvashatjátok!





Még több az e heti Nők Lapjából:

• A beteg gyerekek szolgálatában »




• Lányom, a foggyáros »
• Amélie csodálatos átváltozása »
• Meryl Streep lánya lejátssza az anyját »
• Katona Klári – a fényből a tűzvonalba… »
• “Éjjel elszabadul a másik énem” »
• “A saját nőiességemet kutatom folyamatosan” »
• Termékenységi tánctól a ramadánig »
• Ha egy kisfiú nagyon akar valamit…  » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top