Az általa elővezetett változatokon kívül, akad még néhány ötletünk. Van például, aki az összegyúrt húsmasszát bepanírozza, és úgy süti ki, mint a hússzeleteket. Néhányan gombát is kevernek bele természetesen megpárolva , mások sertés- és marhahúsból készítik, fele-fele arányban. A mai zsemlék állaga miatt nem árt a beáztatott, kicsavart péksüteményt villával is összetörni. A fűszerezés a lehetőségek tárháza, sokan például, ki nem hagynák belőle a fokhagymát, mások a petrezselyemmel vannak így. Citromot is facsarhatunk bele, ha meg egyben sütjük, főtt tojással, kolbásszal tölthetjük. A labdacsokat lisztbe, prézlibe forgathatjuk, kinek mi ízlik jobban.
Fasírt levesben főtt csibéből Hozzávalók: 3 zsemle, 40 dkg levesben főtt csirke-, marha- vagy sertéshús, 1 kis fej hagyma, olaj, 2 tojás, só, fehérbors, friss petrezselyem, zsemlemorzsa. A zsemléket vízbe beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a főtt hússal együtt ledaráljuk. A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A zsemlét és a húst összekeverjük a hagymával, a petrezselyemmel és a tojásokkal. Ízesítjük sóval és őrölt fehérborssal. Ha túl lágynak találnánk, kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá. Kisebb golyókat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük. |
Még több az e heti Nők Lapjából:
Még két fantasztikus fasírt receptet (Diófasírt, Tojásos szardínia-pogácsa) olvashatsz a Nők Lapja október 17-én megjelenő, 42-es számában.
Egy baba; két nyelv »
Hollywood zöldben »
A bohócot megvédi a kakaó »
Lombikból – ikreket vagy egykét? »
Segítség, anya lettem! »
Újrahasznosított textil »
Pánik nincs, baj van »
Ónodi Eszter színei »
Családok a környezettudatos életmódról »