nlc.hu
Aktuális
Szelíd és laktat: krémleves

Szelíd és laktat: krémleves

Leves, az kell! Jó néhány családban ez a jelszó, ki-ki döntse el, csatlakozik-e hozzá, vagy sem! De azért egy jó leves…! Aki megbarátkozik a krémes változatokkal, egy csapásra számtalan variációs lehetõség közül válogathat.





Nyáron a tejszínnel, joghurttal sűrített, hideg gyümölcslevesek szereznek nagy örömet a családnak, de hideg – vagy legalábbis langyos – levest fogyaszthatunk ősszel is. Az aszaltszilva-krémleves nevéből ugyan nem derül ki, de felében friss szilvából készül, és a hűs élményt a meleg fahéjas kaláccsal egyensúlyozhatjuk.

A burgonyakrémleves igazi laktató étel, ezután már bőven elég egy könnyebb második fogást tálalnunk.

De ha a burgonyánál maradunk, feltétlenül meg kell jegyezni, hogy a krémlevesek sűrítésében kulcsszerepet játszik, főzhetjük cukkinivel, brokkolival is. Tamás ezúttal spenóttal társította, jó ötletet adva azoknak a szülőknek, akiknek eddig nem sikerült a spenótot megszerettetni a gyerekkel.

 







 Aszaltszilva-krémleves fahéjas kaláccsal

Hozzávalók: 4 dl vörösbor, 10 szegfűszeg, 2 fahéjrúd, őrölt fahéj 2 szem feketebors, 30 dkg szilva, 20 dkg aszalt szilva, 10-15 dkg cukor, 2 dl tejszín, 4 szelet kalács, 1 dkg vaj, őrölt fahéj.







A bort 1 liter vízzel és a fűszerekkel együtt felforraljuk, majd gyöngyözve 10 percig főzzük. Ezután leszűrjük, és az előzőleg kimagozott szilvával, az aszalt szilvával, valamint az ízlés szerinti cukorral visszatesszük főni. Legalább fél órát főzzük, majd összeturmixoljuk, hozzáöntjük a tejszínt, és még egyszer felforraljuk. Legalább 6 órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt őrölt fahéjat cukorral elkeverünk, megforgatjuk benne a kalácsokat, és az olvasztott vajon mindkét oldalukat megsütjük. A hideg levest a forró kaláccsal együtt fogyasztjuk.



Két további zseniális krémleves-receptet (Parajkrémleves, Burgonyakrémleves baconnal) olvashatsz a Nők Lapja október 24-én megjelenő, 43-as számában!





Még több az e heti Nők Lapjából:





• Ég veled, kombidressz! »
• Dolhai Attila: „Szerelmes dalokat énekelek neked!” »
• „Miért jársz iskolába? Otthon a helyed!” »
• Gyógyító energiák hazánkban »
• Segítek világra hozni a kisbabádat! »
• Rokokó csoportszex »
• Segítség hiperaktív gyerekeknek  » 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top