Akik nem báránysültet készítenek, azoknak is megszívlelendő receptajánlat a szegfűszeges-fahéjas savanyú káposzta, melyet kis cukorral készített el séfünk, és ami talán kacsához, libához is kiváló köret.
A konyhából is kikerülhetnek rendkívül jó, ötletes és nagy örömet szerző ajándékok. (Ezekről a nemrég megjelent Nők Lapja Konyha téli számában bővebben is olvashatnak!) Az a finomság, melyhez a fahéjat, szegfűszeget, kandiscukrot, narancshéjat fehér rummal öntünk le, négy hónap alatt érik össze aromás itallá.
Már csak egy szép üveget kell választanunk és követni Tamás tanácsait…
Jó étvágyat, jó készülődést!
Fahéjas narancsos fehér majd barna rum Hozzávalók: 1 narancs, fél l fehér rum, 3 szál fahéj, 6 szegfűszeg, 2 ek. fehér és 2 ek. barna kandiscukor. A narancs héját vékonyan, a fehér része nélkül levágjuk. Nagy üveg aljára tesszük a fűszerekkel és a cukorral együtt. Ráöntjük a rumot, és lezárjuk. Már egy hónap után fogyasztható, de minél tovább tartjuk üvegben, annál jobban összeérnek az ízek! |
További
karácsonyi recepteket (Báránysült illatos savanyú káposztával, Fűszeres almaleves) találhatsz Tamástól a Nők Lapja 2007. december 12-én megjelenő, 50-es számában!