Aktuális

Töltött mangold

Hozzávalók: 30 dkg mangold, 20 dkg árpagyöngy, 1 vöröshagyma, 15 dkg főtt tarja, 1 főtt tojás, 2 egész tojás, curry, só, bors, majoránna, köménymag, 2 dl tejföl, olaj.

 

Az árpagyöngyöt áztasd be egy-két órára, majd főzd puhára két és félszer több, enyhén sós vízben. Főzés közben dobd bele a cikkekre vágott vöröshagymát, és ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, majoránnával és köménymaggal.

A mangold leveleit dobd forrásban levő, sós vízbe, majd néhány perc elteltével óvatosan halászd ki onnan. Fektesd száraz konyharuhára vagy papír törlőkendőre, és itasd le róla a nedvességet. A vastagabb szárat vágd ki. (Ne dobd el, mert értékes vitaminokat tartalmaz. Felhasználhatod zöldséglevesben például.)

A tarjahúst daráld le (vagy vágd fel apró kockákra), a főtt tojást aprítsd fel. Az árpát keverd össze a tarjával, a kockára vágott főtt tojással, az egész tojásokkal, reszeld hozzá a sajtot, és ízesítsd sóval, borssal.

Egy kerek jénai tálat bélelj ki mangoldlevelekkel, dupla rétegben, úgy, hogy a peremén túl érjen; ezt visszahajtva kell majd a tölteléket befedni. Kanalazd bele a tölteléket, fektess a tetejére egy-két megmaradt mangoldlevelet, és takard be a peremen levő levelekkel.

A tetejét vond be tejföllel, és előmelegített sütőben, közepes lángon süsd kb. fél órát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top