nlc.hu
Aktuális
Médiaszemélyiségek öltözködnek

Médiaszemélyiségek öltözködnek

Két kollégával találkoztunk ez alkalommal. Hamar kiderült, nemcsak foglalkozásunk miatt beszélünk egy nyelvet: mind Hadas Kriszta, mind Jaksity Kata számára fontos a jó megjelenés.

Az öltözködés, a smink olyan elengedhetetlen része egy nyilvánosság előtt élő embernek, hogy – ha használatukban nagy gyakorlattal rendelkezik is – a megerősítés, a tanács mindig jól jön. Makány Mártától különösen, hiszen ő tervezte Jaksity Kata jó néhány alkalmi toalettjét. Hadas Krisztának szintén tudott újat mondani amellett, hogy megdicsérte: Kriszta saját öltözködésében is profi, összeszedett „szerkesztőnek” bizonyul, nemcsak munkájában.

Hadas Krisztina, a TV2 szerkesztőriportere és az aktuális műsorok vezetőszerkesztője

„Csak egy kis idő kéne, és mindjárt olyat találnék ki…” – ki ne hinné ezt el Hadas Krisztának, a kevesek egyikének, aki áttörte az üvegplafont, és nincs, aki megkérdőjelezné, hogy a híres tévés férfiakkal összemérhető a teljesítménye. Szerintünk pedig még jelentősebb, hiszen ő tudja, mi kell a nőknek: híres riportsorozata a magyar kórházakról – s ennek sikere – bizonyítja. Kriszta rengeteget dolgozik, és egy kis szusszanásra lenne szüksége, hogy kreatív fantáziája elinduljon, és ismét saját filmet készíthessen. Talán ez a „léha nap”, ahogy időnként válogatási-öltözködési-fotózkodási szeánszainkat nevezzük, segít neki is. Nem önzés kicsit kikapcsolódni, hiszen ő aztán minden ilyenkor szerzett energiáját „vissza fogja csatornázni” a munkájába.

Kriszta, a Kos jegyének szülöttje:

Kriszta újholdkor született, ami jelzi a szuper érzékenységét, hogy szíve csordultig van érzelmekkel. Nagyfokú igazságszeretetre utal e csillagállás különlegessége: hogy az asztrológia által a nagy szerencse bolygójának tartott Jupiter a legjobb fényszöggel kapcsolódik hozzá.

A horoszkóp egésze pedig azt sugallja, hogy rendkívüli erőtartalékokkal rendelkező ember, aki megvalósítja az akaratát, az elképzeléseit, és hatalmas terheket tud cipelni. Szinte elnyűhetetlen, képes megújulva újrakezdeni. Különös tehetsége van az olyan foglalkozásokhoz, illetve céljait elsősorban az életnek olyan területén érheti el, mint az egészségügy, a jogalkotás és -alkalmazás, a gazdaság. Általában nagy terveket sző, és ennek megfelelően nagy feladatokra van szüksége, hiszen nagyban gondolkodik, nem az apróságok, a részletek valók neki, ezek szinte felőrlik erejét. Lételeme a hűség, akit egyszer kiismert, megszeretett, ahhoz hű marad. Még fontosabb számára a család, azon belül a harmónia megteremtése és megőrzése.

Estée Lauder:

Alapozó: 04 Equlaizer make-up
Korrektor: 02 Double Wear
Szemceruza: 07 Forest Writer
Szemhéjpúder: 05 Signature duo
Szempillaspirál: 01 Projectionist
Arcpirosító: 212 Rosette Blush
Szájkontúr: 08 Lippencil
Rúzs: 208 Pure Color Crystal Lipstick

A Kos sminkje:

• Az alapozó felvitele után sminkszivaccsal finoman végignyomkodjuk a bőrt, hogy az alapozó tökéletesen érintkezzen a bőr felületével.

• A szemhéjra zöld és sötétszürke szemhéjfesték kerül, ami kiemeli a szem csodálatos zöldes barnás árnyalatú íriszét.

• A téglavörös rúzs jól illik a Kos jegy szülöttének, mert ez jól mutatja lendületességét, remekül illik a vörös hajszínéhez.


A Kos frizurája:

Hajszín: A fodrász a világosvörös hajat réz és mahagóni árnyalatúra festette, amely még jobban kiemeli Kriszta szemének szépségét, bőrének hamvasságát.

Vágás: A fokozatosan vágott fazontól a haj dúsabb, formája gömbölyűbb lesz. Az egyenesre húzott tincsek lendületessé, fiatalossá, szexissé teszi a megjelenést.

Kerülje:
• a túl rövid, fiús fazont,
• az egyforma hosszúságúra vágott hajat.

A Kos színskálája: piros, aranybézs, vízkék, türkiz, krémszín, ezüst és galambszürke.

A Kos alapelvei: Gyorsan, nincs idő bíbelődni!

Öltözködés: Egyszerűen tudja, mi áll jól, és azt veszi fel.

Smink: Egy kis rúzs, és máris kész vagyok!

Jaksity Kata, exmodell, műsorvezető, riporter

Kata fiatalsága ellenére már több „karriert” is magáénak tudhat: kétgyerekes édesanya például, Ábel kilencéves, Bende nemsokára három lesz. Kata először modell volt, a legszebbek egyike, az ehhez kötődő előítéletek szerencsére nem tudták megakadályozni, hogy televíziós-rádiós műsorvezetőként is elfogadják. Kedvelt műsora ma a Klubrádión a Női vonal. Televíziós riportfilmjeivel a harmadik világ szegényeire, gyermekeire koncentrál, forgatott Ghánában, ahol egy művésztelep születésénél volt jelen. Most Etiópiába és Ugandába készül, a gyermekszexről, a gyerekanyák életéről készítene filmet. Az előkészítés, szervezés nehéz munkája zajlik éppen. Élvezi, hogy a rádióban közvetlenül szólhat nőtársaihoz és segítheti őket, de a filmezést tartja annak a csúcsnak, amely felé a médiaszakmában törekszik.

Kata, a Bika jegy szülötte:

Kata rendkívül érzékeny lelkű ember, olyan, mint egy antenna, szinte veszi mások hangulatváltozását, belelát mások fejébe, lelkébe. Valószínűleg sokszor és színesen álmodik, ezek az álmok jósálmok, amelyeket ha meg tud fejteni, és hallgat rájuk – ahogy a nem mindennapi megérzéseire is –, elkerülheti a nehéz helyzeteket. A rendkívüli szenzibilitás miatt szavak nélkül megérti a másik ember problémáit, és igyekszik a segítségére sietni. Nagy adag művészi képességgel, előadókészséggel és pszichológiai érzékkel született. Ami egyben jelzés arra, hogy nagy hatást gyakorol élete során az emberekre, akár modellként, akár műsorvezetőként. Időnként szüksége van visszavonultságra, a magány tudatos keresésére, amikor fel tud töltődni szellemileg, lelkileg, mert csak ezután tud olyanfajta segítséget nyújtani másoknak, amelyre igazán szükségük van.

A Bika frizurája:

Hajszín: A mogyoróbarna hajat a fodrász fényesítő samponnal mosta meg, amely még ragyogóbbá teszi a természetes színt. A vékonyabb arcformához remekül illik a hullámos frizura, amely kiemeli az arc karakterét.

Vágás: Az egyforma hosszúságúra vágott haj lágyabb esést ad a frizurának, és hangsúlyozza a megjelenés eleganciáját.


Kerülje:

• a rövidre nyírt frufrut
• a fülig érő hajhosszt
• a sűrű dauer-göndörséget

A Bika sminkje:

Estée Lauder:

Alapozó: 04 Double Wear
Korrektor: 02 Disappear
Szemceruza: 01 Black Writer
Szemhéjpúder: 38, 05 Duo
Szempillaspirál: 01 Magna Scopic
Arcpirosító: 518 Toffee

• Az arcpír használata kötelező, akár egyenletesen hófehér, akár lebarnult a bőre. Mert ezzel még ropogósabbá, frissebbé teheti az arcát.

• A sminkben a szemhéjra helyezze a hangsúlyt, mégpedig füstös hatással, amelyet bronzos és fekete színekből érhet el.

• A szájra halvány, mályvás, fényes rúzs kerül.

A Bika színskálája: rózsaszín, ibolyakék, homárvörös, azúrkék, ezüstszürke, gyöngyfehér.

A Bika alapelvei: Adjuk meg a módját mindennek!

Öltözködés: Ha sportos, abban is legyen valami elegancia.

Smink: Nem kapkodom el, tökéletes lesz!

A divattervező tanácsai

Makány Márta választotta ki rovatunk valamennyi szereplőjének ruháját, és adott öltözködési tanácsokat.

– Krisztina öltözködése trendi, remekül viseli a merész ruhadarabokat, amit jól mutat az is, hogy a ruhaválogatásra szövetsortban, hozzá illő mellényben és csizmában érkezett. Viszont ajánlom neki, hogy ezeket a sportos ruhadarabokat néha váltsa olyanokra, amelyek a nőiességét még inkább hangsúlyozzák, mint amilyen a burberry kockás, taft hagymaszoknya és az aranybézs mider. Vagy a türkizkék zakó, farmerszoknyával és türkiz harisnyával. Alkalomra pedig a hosszú, piros taft estélyi ruha, pliszédíszítéssel, amely nyújtja az alakot.

– Kata korábban rengetett „öltözködött”, hiszen modell volt. Jelenleg a szuper kényelmes farmeros, pólós időszakát éli, ami megfelelő a rádióbeli műsorvezetéshez is. Mostani munkájához – a rendezvényeken fellépéshez – ismét különleges ruhákat kell viselnie, amelyek közül különösen ajánlom az ocelotmintás, aranyszállal átszőtt muszlinruhát, amely megmutatja tökéletes alakját. Abszolút nőies a hosszú pliszészoknya, amelyet kicsit bolondossá tesz az organza, taft, tüll fodor. A karcsú derékra és a szép dekoltázsra az ekrü színű míder hívja fel a figyelmet. A hétköznapokban vagy a lubrádiós műsorvezetéshez pedig a kristályokkal díszített, szálkoptatott farmernadrág, a motoros csizma és a türkizcsíkos felső illik.

FOTÓ: RÓZSA ERIKA
SMINK: ESTÉE LAUDER – SCHLOVICSKO KATALIN.
FODRÁSZ: SAFRANYIK PIROSKA (06-30-337-8836, STÚDIÓ 4. BP. VI., ZICHY J. u. 48.).
DIVATTANÁCSADÓ: MAKÁNY MÁRTA. RUHÁK, CIPŐK, KIEGÉSZÍTŐK: NARA SZALON (1053 BP. SZEMERE U. 21. ÉS BÁTHORY UTCA 18-20. TELEFON: 3-111-949 és 06-20-9344898)
A rovat két főszereplője az Estée Lauder jóvoltából megkapta a hozzá illő sminkkészletet egyenként 80 ezer forint értékben.

Még több az e heti Nők Lapjából:

D. Tóth Kriszta: Pongó a csizmában »
Egy hazai klasszikus: a sertéshús »
Exkluzív interjú Kylie-val »
Nőből férfivé – a műtőasztalon »
Már előadás előtt éreznem kell: szerető vagyok »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top