Aktuális

Gondolkodj egészségesen!

Egészségügyi intézmények és civilszervezetek közreműködésével indított roadshow keretében óvodáskorú gyermekek és szüleik részére kínál izgalmas programokat.

A hasznos információk az egészséges táplálkozás, a mozgás, a környezetvédelem témakörében tájékoztatnak, ez a Gondolkodj Egészségesen! Program.

A turné március 1-jén indul Nyíregyházán.

Egészségügyi intézmények, vállalatok, szakmai szervezetek és közéleti-média személyiségek ˜– többek között Benedek Tibor, Szily Nóra, Kovács Lázár – együttműködésével állt össze a „Gondolkodj Egészségesen!” elnevezésű szemléletformáló program, melynek célja egészséges életmódhoz köthető hasznos információk átadása gyermekek számára. Mindezt izgalmas, játékos formában mutatja be a közönségnek a program egészségügyi szakértő csapata.

„A hazai és nemzetközi felmérések azt mutatják, hogy Magyarországon egyre több egészségtelenül élő gyermek és felnőtt él. A különböző „népbetegségek” (elhízás, fáradékonyság) sokszor az egészségtelen életmódra vezethetők vissza” – mondta Bácskai Márta, a „Gondolkodj Egészségesen!” Program alapítója. „Ma már sok szakember is úgy gondolja, hogy a megelőzést, illetve az egészségre való nevelést gyermekkorban kell elkezdeni. Többéves – egészségre neveléssel kapcsolatos – munkánk során bebizonyosodott, hogy az emberek fogékonyak az egészség megőrzésével kapcsolatos tanácsokra, meg is fogadják azokat, és a későbbiekben még többet akarnak tudni erről a területről.”

Országos turné – Nyíregyházától Devecserig

A „Gondolkodj Egészségesen!” Családi Nap országos turné keretében több vidéki helyszínre is ellátogat. Márciusban Nyíregyházán, Szombathelyen, Szolnokon, Veszprémben és Budapesten, május 17-én Csemőn, május 24-én Szentesen, június 7-én Devecseren, késő ősszel pedig Szegeden ismerhetik meg a gyermekek játékosan, hogyan lehet egészségesen élni a hétköznapokban. Áprilisban, a STABILO jóvoltából Budapest kerületeibe ellátogató Gondolkodj Egészségesen! Óvoda Turné is indul.

Drámapedagógiai információs csomag óvónőknek

Magyarországon elsőként a Gondolkodj Egészségesen! Program tette meg az első lépéseket, egy újszerű, óvodai egészségnevelő drámamódszertan kidolgozása felé. Az ősz folyamán országosan több mint 1600 óvoda kiscsoportosaihoz és szüleikhez juttatják el az edukációs célból összeállított „Egészségzsákot”.

„Szeretnénk ráébreszteni a szülőket arra, hogy ha egy kis odafigyeléssel és példamutatással korai gyermekkorban rászoktatják a gyermekeket az egészséges életmódra, akkor elkerülhetőek lesznek a későbbi egészségkárosodások és az ebből fakadó lelki problémák. A témák leírása mellett praktikus tanácsokat is kínálunk” – mondta az ötletgazda.

További információ:
www.gondolkodjegeszsegesen.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top