Aktuális

A Pannonnál jó nőnek lenni

Hogy milyen az igazán jó női munkahely? Egy olyan hely, ahol egy kicsivel több figyelmet fordítanak a nők, az asszonyok, a lányok hétköznapjaira.

Egyszerű, néha egészen kis gesztusokkal, lehetőségekkel már lehet teremteni igazi női munkahelyet. Már ahol fontos, hogy munkavállalóként és nőként is jól érezzük magunkat ott, ahol életünk felét eltöltjük.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a Munkaügyi Minisztériummal együtt idén is meghirdette a munkaadók közötti minősítő versengését, amelyben azokat a cégeket jutalmazták, amelyek kiemelkedő módon támogatják női munkaerőt.

A szakmai megmérettetésen a Pannon a Világgazdaság című napilap „Legjobb Női Munkahely 2007” különdíját vehette át.

A mobiltársaságnál közel ugyannyi nő dolgozik, mint ahány férfi munkatársat alkalmaznak, ez az átlaghoz képest kiemelkedőnek számít, így nem véletlen, hogy nagy gondot fordítanak a gyengébb nem munkakörülményeire.

Tudtad?

A Pannon – mint a HR-kultúra egyik legrangosabb elismerésével, az Investor in People díjjal rendelkező szervezet – különösen nagy gondot fordít munkatársai képzésére. Ezeket a programokat úgy szervezi meg, hogy a női alkalmazottak speciális körülményei ne jelentsenek akadályt a képzésben történő részvételben.

A munkahelyi esélyegyenlőség jegyében a Pannonnál dolgozó hölgyek számíthatnak a rugalmas munkaidő-szervezési megoldásokra, akár az olyan – hazánkban még nem megszokottnak tekinthető – lehetőségek biztosításával is, mint a keretmunkaidős foglalkoztatás, a részmunkaidős vagy otthoni munka.

Az sem általános a magyarországi munkaadóknál, hogy külön figyelmet fordítanak a várandós kismamákra, a mobilcégnél a várandósság idején szükséges terhességi szűrővizsgálatokat színvonalas egészségügyi intézményekben ingyenesen biztosítják a kismamáknak. A szülést követően pedig megtérítik a kórházi gondozás díját, az újszülöttek egy speciális biztosítás keretében jelentős anyagi támogatást is kapnak.

A cég több szolgáltatóval szerződve számos rekreációs, fitnesz- és wellnesslehetőséget kínál fel alkalmazottainak – ingyenesen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top