Aktuális

Katinka bizonyítani kíván

Kunovics Katinkában erősebb a vágy, hogy bizonyítson, és megmutassa, milyen jó énekes, mint a félelem. Az énekesnő szeretné, ha nem csak a Romantic-beli szereplése miatt emlékeznének rá, ami az új albumát hallva minden bizonnyal sikerül is neki.

Kunovics Katinkát az ország eddig úgy ismerhette, mint a Romantic zenekar egyik énekesnőjét, azonban a fantasztikus hang és a helyes külső mögött sokkal több rejtőzik, mint azt a zenerajongók gondolnák… A hölgy az idén tavasszal megmutatja, mire képes igazán a zenei életben.

Katinka születésétől fogva a génjeiben hordozza a zene szeretetét, elég csak annyit említeni, hogy nagyapja testvére volt az első zenei diplomás roma cimbalomművész Magyarországon.
A rengeteg pozitív visszajelzés hatására Katinka szorgalmasan gyakorolt, majd beiratkozott az MZTSZ – Kőbányai Zenei Stúdióba. A szakma is felfigyelt rendkívüli tehetségére, és Babos Gyula elhívta az akkor formálódó Babos Project Romaniba, ahol roma folklórdalok előadásával szórakoztatta a közönséget, hatalmas sikerrel.

Szinte az összes itthoni dzsesszfesztiválon felléptek, de Izrael, Németország, Anglia és Franciaország fesztiváljain is óriási sikert aratott a produkció. A Babos Project mellett több hazai sztár anyagán is vokálozott, többek között Charlie, Ganxsta Zolee, Dopeman dolgozott vele, de a végtelenségig folytathatnánk a felsorolást.

’99-ben indult el a Romantic, illetve ekkor köszöntött be az első nagy szerelem Katinka életébe. A trió sikert sikerre halmozott, számtalan arany- és platinalemez biztosította őket a közönség szeretetéről. Katinka is úgy érezte, élete minden téren a helyes vágányon halad: hatalmas népszerűség, tökéletes külső (ekkorra már megszabadult súlyfeleslegétől), szerelem. Azonban a Romantic 2006-ban feloszlott, és véget ért a nagy szerelem is.

Ám Katinka mert merészet álmodni, és elhatározta, hogy egy szólólemezzel tér vissza a popzene világába. Az album munkálatai elkezdődtek, és Katinka újra érezte, hogy „él”, van célja és értelme pályafutásának. Jelenleg tele van önbizalommal, energiával, és a konditermeket is gyakran látogatja.

S hogy milyen lesz a bemutatkozó album? Slágeres, igényes, romantikus popzene, pozitív üzenettel, egy csodálatos hangú énekesnőtől. Az első kislemez címe: „Bárcsak lennék…”, és azok a szerencsések, akik már hallhatták a dalt, úgy gondolják, hogy ez az év első felének egyik legnagyobb hazai slágere. (NLC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top