Aktuális

Patrick Swayze nem táncol többé

A Dirty Dancing sztárja haldoklik. Patrick Swayze súlyos betegségének végső stádiumában van, az amerikai National Enquirer magazin szerint a színésznek alig öt hete van hátra az életéből.

Úgy tűnik, a rák legyőzte a Dirty Dancing és a Ghost amerikai sztárját. Patrick Swayze-nek a National Enquirer című amerikai lapban megjelentek alapján mindössze öt hét van hátra az életéből az orvosok szerint – olvasható a brit Daily Mail magazin internetes honlapján.

A színésznél a nagyon agresszív hasnyálmirigyrákot januárban állapították meg, a legújabb leletei alapján az elmúlt hónapban több szervében képződtek áttétek.

Az elmúlt pár hónapban kemoterápiás kezelésen esett át a Stanford Egyetem rákbetegeket ellátó központjában, orvosai azonban – az új leletek ismeretében – már nem reménykednek. Szervezete nem bírja a megterhelő kezeléseket, és bár a tumor zsugorodni kezdett, nem olyan gyorsan, mint ahogy az orvosok remélték – a rossz hírt a minap közölték a színésszel, miszerint fel kell készülnie arra is, hogy nem gyógyul meg.

Patrick Swayze-t felesége, Lisa Niemi minden kezelésre elkíséri, igyekeznek kihasználni a még hátralévő időt. A sztár az elmúlt pár hétben rengeteget fogyott, és jelenleg csak pépesített és folyadék állagú ételeket kap, mert a szilárd ételt már nem tudja feldolgozni a szervezete, és nem marad meg benne.

Az 55 éves Patrick Swayze-t a nyolcvanas évek végén a Dirty Dancing, vagyis a Piszkos tánc című film tette sztárrá. A jóképű színész számára a tánctanár szerepe testhezálló volt, hiszen eredetileg képzett táncos, neves balett-társulatok ünnepelt csillaga volt.

A Ghost című romantikus drámával Demi Moore oldalán bebetonozta magát rajongói szívébe, ám nehezen viselte a sztársággal járó életet, alkoholproblémái voltak. Miután megcsömörlött a hollywoodi álomgyártól, feleségével visszavonultan élt farmján, és csak egy-egy szerepet vállalt el. (NLC, Daily Mirror, fotók: Dailymirror.co.uk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top