Aktuális

Sztár lehetsz!

Komoly lehetőséget kínál a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK) a kevésbé populáris műfajokban működő könnyűzenei előadóknak lemezkiadásra.

A programiroda a nagylemezzel még nem, illetve már kiadott lemezzel rendelkező zenekarok részére írt ki pályázatot. Mindezeken túl a hazai könnyűzenei tehetségkutatás és -gondozás elősegítésére 12 millió forintos keretösszegben pályázhatnak rendezvények.

Három pályázat útján, összesen 56 millió forintot oszt ki a kortárs könnyűzenei kultúra segítésére tavasszal a PANKKK.

Pályázhatnak egyrészt az eddig kiadott nagylemezzel nem rendelkező hazai zenekarok első lemezeinek részfinanszírozása. A 16 milliós keretösszegből 300-500 ezer forint igényelhető lemezenként.

A pályázatok beküldési határideje: 2008. április 4.

Másrészt – 2008. április 11-ig – a kiadott nagylemezzel rendelkező, profi hazai zenekarok is adhatnak be pályázatot soron következő lemezeik részfinanszírozása. E pályázat keretösszeg 28 millió forint, melyből lemezenként 4-600.000 forint igényelhető.

Mindkét pályázat célja, hogy segítse a piaci alapon nem, vagy csak nagy nehézségek árán kiadható, kevésbé populáris kiadványokat.

A harmadik pályázat célja a hazai könnyűzenei tehetségkutatás és -gondozás elősegítése. A pályázatban kizárólag olyan rendezvények támogathatóak, amelyek verseny rendszerben kerülnek megrendezésre, tehát a benevező zenekarok élő fellépései alapján, szakmai zsűri bevonásával alakul ki a végeredmény. Kiemelt cél az utógondozás elősegítése, tehát a pályázatoknál előnyt jelent, ha a nyertes zenekarok a tárgynyeremények mellett új szakmai kapcsolatokkal, komolyabb fellépési lehetőségekkel és a további fejlődés egyéb lehetőségeivel gazdagodnak.

Beküldési határidő 2008. április 18.

2005 nyara óta a PANKKK (Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért) egy gyökeresen új szemléletet honosított meg a hazai kulturális politika rendszerében. Ez az első olyan kormányzati kezdeményezés, amely kimondottan a (tágan értelmezett) könnyűzenei szcéna fejlesztését tűzte ki célul. A PANKKK alapvető küldetése, hogy az igényesebb műfajok számára is élet- és versenyképes környezetet teremtsen az amatőr szinttől egészen a professzionális produkciókig. A program a könnyűzene átfogó és nyitott értelmezésén alapul: egyaránt megfér benne a jazz, a népzene, a világzene, a pop, a rock és egyéb modern műfajok.

 

 

Részletes kiírások és további információk a PANKKK hivatalos honlapján, a www.pankkk.hu oldalon találhatók.

A pályázati anyagokat postai és online úton egyaránt el kell juttatni az alábbi elérhetőségekre: Postacím: Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, Fejezeti Pályáztatási Osztály (1388 Budapest, Pf.: 82.).

Online regisztráció: www.pankkk.hu honlap / online pályázati regisztráció menüpont.

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top