Aktuális

Nélkülözni kell Pálffy Istvánt

A következő fél évben Siklós Andrástól hallhatjuk a híreket a közszolgálati csatornán. A szerkesztő a szabadságát töltő Pálffy Istvántól vette át a Híradó műsorvezetői feladatait.

Az esti Híradó műsorvezetője, Pálffy István – a Magyar Televízió (MTV) közlése szerint saját kérésére – félévnyi fizetés nélküli szabadságra ment.

„Könyvprojekteken dolgozom, szükségem van egy kis időre” – kommentálta nemrég a hírt a híradós. Pálffy István hatéves kitérő után, 2002 óta vezeti a Magyar Televízió (MTV) Híradóját. Januárban a Heti Válasz magazinban megjelent interjúban Pálffy István arról beszélt, hogy könyveivel formálni szeretné a közgondolkodást, akár az illemről, akár a környező országokról, akár borokról ír. Az utóbbiak kapcsán azt is megjegyezte: „Remélem, az ismert tétel rám igaz lesz, és a mennyiség egy idő után minőségbe csap át – ami a könyveket illeti.” Akkor úgy nyilatkozott, hogy nemrég befejezett Európa-szakértői tanulmányainak köszönhetően akár egy brüsszeli feladatra is felkészült.

Egy páneurópai televíziós felmérés hazai felmérése alapján 2007-ben a közszolgálati tévés Pálffy Istvánt választották a tévénézők a legkedveltebb hírműsorvezetőjüknek az RTL klubos Erős Antónia mellett.

Kert Attila hírigazgatót idézve az MTV közleménye arról számolt be: Pálffy István saját kérésére vonult szabadságra, helyére az adásokat eddig szerkesztőként jegyző Siklós András ül. Az új-régi műsorvezető jól ismeri a Híradót, szerkesztőként és vezetőként is. Tavaly májusban – több régi műsorvezető, köztük Vajek Jutka, Pálfy G. István, Bánó András, Hardy Mihály és Szellő András mellett – egy estére már visszatért a Híradó főkiadásának műsorvezetői székébe is.

Siklós András most ismét látható a képernyőn: D. Tóth Kriszta mellett a Híradó másik meghatározó arcaként mond híreket esténként fél nyolctól. (NLC, fotók: MTV)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top